Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN’A ‘YILIN BELEDİYE BAŞKANI’ ÖDÜLÜ

BAŞKAN ÖZCAN’A ‘YILIN BELEDİYE BAŞKANI’ ÖDÜLÜ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ödül töreninde ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülüne layık görüldü. Özcan; “Beni bu güzel ödüle layık gördüğünüz için Türkiye’nin en güzel şehrinin insanları adına sizlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ödül töreninde, bu yıl ki ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülüne, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan layık görüldü.

“HERKESİ KUCAKLAYACAK ŞEKİLDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ İCRA EDİYORUM”

Ödülünü almak üzere Ankara’da gerçekleştirilen törene katılan ve bir konuşma yapan Başkan Özcan; “Bugün buraya bizleri davet edip bu güzel ödüle layık gördüğünüz için Türkiye’nin en güzel şehrinin insanları adına sizlere şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ben önümüzdeki ay 48 yaşımı dolduruyorum ve bu hayata çok şey sığdırdık. Ben 25 yaşında belediye meclis üyeliğine seçilmiş, bu arada yerel yönetimler konusunda yüksek lisans yapmış, 31 yaşında ilçe, 33 yaşında il başkanlığı yapmış ve 37 yaşında da milletvekilliği görevine seçilmiş bir arkadaşınızım. 24, 25, 26 ve 27. Dönemler olmak üzere 4 kez milletvekili seçildim ben ve en son da milletvekiliyken hayalim olan belediye başkanlığı görevine seçildim. Yani bu zaman içerisinde toplam 5 mazbata alan şanslı insanlardan bir tanesiyim. Bizim siyasi görevlerimiz sona erdi, belediye başkanlığı makamı siyasi bir makam değil. O yüzden herkesi kucaklayacak şekilde bu görevimizi icra ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İSRAFI ÖNLEMEK İLK ÇALIŞMA OLDU”

Belediye başkanı seçildikten sonra üç önemli konuya dikkat ettiklerini belirten Başkan Özcan; “Yaptığımız en önemli üç şey ne derseniz; biri israfı engellemek. İkincisi, belediyeyi bütçesiyle yönetmek ki şu anda bütçesinin yarısını yatırımlara ayıran çok ender belediyelerden biriyiz, gelirimiz geçen yıla göre yüzde 60 üzerinde büyüdü. Üçüncüsü de kurduğumuz kooperatif aracılığıyla sadece sekiz ayda 160 doğrudan çalışana, 225 de sözleşmeli üreticiye ulaşan bir kooperatif oldu. Hem tarımsal üretimi destekliyor hem de istihdama çare bulmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen törende, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve 15 ilçe belediye başkanı ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden iş insanları ve kadın girişimciler de ödül aldı.

Etiketler: bolu haberler