Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ABD’Yİ KINAYAN BİLDİRİ, JEO BİDEN’A GÖNDERİLECEK

ABD’Yİ KINAYAN BİLDİRİ, JEO BİDEN’A GÖNDERİLECEK
Bolu Belediye Meclisi Ekim ayı birinci oturumunda kabul edilen Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) kınayan ve Türkiye’deki ABD üslerinin kapatılmasını talep eden bildiri, ABD Başkanı Joe Biden’a gönderiliyor.

Bolu Belediyesi Millet İttifakı Meclis üyeleri tarafından gündeme sunulan, ABD’yi kınayan önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen önerge kapsamında ABD toplu bir şekilde kınanırken, Türkiye’deki ABD üslerini kapanması istendi.

Meclisten geçen önerge hafta içerisinde dev bir pankartla Bolu Belediye binasının duvarına asıldı. Konuyla ilgili Ekim Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Özcan, metnin İngilizce olarak Joe Biden’a gönderileceğini bildirdi. Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Biz Amerika’nı sömürgesi değiliz. Dolayısıyla toplum bundan son derece rahatsız, biz de toplumun hislerine tercüman olan bir bildiriye imza attık. Bunu da İngilizce’ye çevirdik, Biden’a arkadaşlarımız gönderecek. ‘Bolu Belediye Meclis Kararı olduğunu çok önemser mi?’ diyeceksiniz, valla hiç umurumda değil. Ben söyleyeyim de onun ne düşündüğü benim umurumda değil. Amerika Birleşik Devleti Büyükelçiliğine de gönderilecek.”