Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Belediye personeline aşı zorunluluğu

Belediye personeline aşı zorunluluğu
Bolu Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde aşısız olan ve koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden Sezin Özdemir’in vefatının ardından, Bolu Belediyesi’nde radikal kararlar gündeme geliyor. Alınan karar doğrultusunda aşısız personellere idari işlemlerin uygulanacağı personellere tebliğ edildi.

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu’da geçtiğimiz günlerde aşısız olan ve koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden belediye personeli Sezin Özdemir’in vefatından sonra Bolu Belediyesi aşılama konusunda ciddi adımlar atmaya başladı. Alınan karar doğrultusunda Bolu Belediyesi personellerinin aşı olma zorunluluğu getirildi. Aşılarını yaptırmayan belediye personelleri hakkında idari işlemlerin uygulanacağı kaydedildi.

Tanju Özcan tarafından yayınlanan iç yazışmada, “Çalışanın koruma yöntemlere uymaması ve aşılanmaması işyerinde mevcut sağlık ve güvenlik şartlarını kötüleştirerek çalışma barışını bozmaktadır. Covid-19 enfeksiyonu 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve sait mevzuatlarca işyerlerinde alınacak tedbirlerle de önlenmeye çalışılmaktadır. Çalışanın enfekte olması durumunda oluşacak  iş gücü kaybı, diğer çalışanlara hastalık bulaşıcı, iş akışı hükmünce zorunludur. Aşı olmadığınız takdirde; Covid-19 ile enfekte olduğunuzda aşı korumasından mahrum kalınacağı, bu nedenle hastalığı daha ağır geçirip hatta ölümle sonuçlanabileceği bilinmektedir. Daha sağlıklı koşullarda çalışma hayatımızı idame ettirebilmek için aşı bir gerekliliktir. Aşısı eksik olan çalışanların aşılarını tamamlatması, olmayanların ise bir an önce aşılama takvimine başlaması oldukça önemlidir. Bu kapsamda çalışanların genel sağlık durumlarına takibi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında gerekli olup yazımız ekinde gönderilen tabloda yer alan hastalık ve aşı bilgilerinin eksiksiz doldurulmasının, bu bilgilerin ise 24.09.2021 Cuma günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmesi, ayrıca aşılarını tamamlatmayıp ya da hiç aşı yaptırmayıp Belediye hizmetlerimizde aksamaya neden olan personeller hakkında idari işlemlerin uygulanacağı huşularının tüm personele bildirilmesi önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.