Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞA İÇİN KOLLARI SIVAYAN GÖNÜLLÜLER 7 TON ÇÖP TOPLADI

DOĞA İÇİN KOLLARI SIVAYAN GÖNÜLLÜLER 7 TON ÇÖP TOPLADI
Bolu’nun Sarıcalar Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe katılan 154 gönüllü, bölgede yaptıkları çalışmada 7 ton çöp ve atık topladı.

Dünya Temizlik Günü’nde, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği koordinasyonunda; Köroğlu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, İzcilik İl Temsilciği, Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Patika 14 Yürüyüş Grubu ile Mehmet Akif İlköğretim okulu 3-E sınıfı öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan 154 kişilik grup, Sarıcalar Mahallesi ile Sarıcalar Kocaçayır mevkiinde çöp toplama etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında geniş bir alana dağılan katılımcılar, içerisinde; televizyon, halı, klozet, araba parçası, çocuk bezi ve ambalaj atığı gibi çeşitli maddelerin olduğu 7 ton ağırlığında çöpü topladı. Çöplerin ise büyük bir kısmının alkollü içkilerin muhafaza edildiği cam şişeler olduğu tespit edildi.

“TEMİZLEMEKTEN ÇOK KİRLETMEMEK DAHA ÖNEMLİDİR”

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilcisi ve Köroğlu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Esen, çalışma sonrasında değerlendirmede bulundu. Esen, “Temizlemekten çok kirletmemek daha önemlidir. Bu bilinci tüm topluma anlatmalıyız. Çünkü doğa yok olursa, insanlık yok olur. Doğa bu çöplerin çoğunu milyonlarca yılda bile yok edemiyor. Doğa ve Ormanlar bizim evimizdir. Özellikle cam atıklar küresel iklim değişikliğiyle birlikte ormanlık alanlarda mercek görevi görmekte ve yangınlara neden olmaktadır” dedi.

“TEŞEKKÜR EDEİYORUM”

Destek verenlere ve katılımcılara da teşekkür eden Esen, “Bu nedenle temizlik etkinliğimize destek veren Valiliğimiz, Bolu Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile tüm gönüllü katılımcılarımıza, öğrencilerimize, kulüplerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplanan atıklar, araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı