Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI
30 Ağustos 1922’de büyük Türk ordusunun Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tüm dünyaya vatan savunmasını öğrettiği Büyük Taarruz Zaferinin 99. Yıl dönümünde Anıt parkta tören düzenlendi.


Haber: Oğuzhan Eke

Kutlama Törenine, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Cumhuriyetbaşsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Baro Başkanı Avukat Sabri Erhendekçi, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan,  siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER SUNULDU

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sıra ile Atatürk Anıt’a konulmasının ardından Saygı Duruş’unda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

VALİLİK MAKAMINDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından Valilik Makamına geçildi ve Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından tebrikler kabul edildi.

ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle devam edildi.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili piyade Albay Yavuz Çankaya ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vatandaşların, öğrencilerin, askerlerin ve protokol mensuplarının bayramını kutlaması ile başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları okundu.

Törende, Garnizon Komutanlığı adına Teğmen Ömer Faruk Şeyran günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Şeyran; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922 kazandığımız Büyük Zaferin 99. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı, 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinde aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir var oluş mücadelesinin sonunda, eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve vatanına işgal eden düşman kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin, her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 1900’lü yılların başlarında gelen büyük devletlerarasındaki çıkar çatışmaları, Dünya’da gelişen fikir akımları, sanayileşme gibi gelişmeler sonunda, müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler sonucu, Mondros mütarekesi imzalanmış, imzalanan anlaşma ile bin yıldır üzerinde kan dökerek, can vererek yurt edindiğimiz Anadolu Toprakları o dönemin büyük devletleri ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş ve ayrıca tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Antlaşması da ulusumuza dayatılmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza Dünya’da eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine mutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Dünya’nın sayılı askeri üstlerinden biri olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifnaya hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugün olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle, ulusça başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve dava arkadaşları, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

ŞİİRLER OKUNDU, HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILDI

Konuşmanın ardından, Liseler arası şiir okuma yarışmasında dereceye giren Bolu Kız Anadolu İmam Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Fatma Nur Doğangün ve Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Mustafa Kaya şiirlerini okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen halkoyunları gösterisi ile devam eden törende Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sıla Berberoğlu şiir okudu ve ardından Liseler arası şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından takdim edildi.

Programın devamında Bayrak ve flamalar ile Askeri Tören Birlikleri, Öğrenci Grupları, Muharip Gaziler Derneği ile Kamu kurum ve kuruluşları araçları tarafından tören geçişi yapıldı.

Törenin sonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri töreni düzenleyen öğretmen ve öğrencileri kutladı, onlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile Kent Meydanı’nda düzenlenen tören programı sona erdi.

RESEPSİYON PROGRAMI

Düzenlenen törenin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit tarafından İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bahçesinde şehit yakınları, Gaziler ve diğer davetlilere Zafer kabul yeri verildi.

Resepsiyon öncesi misafirleri karşılayan Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, karşılama töreninin ardından masaları tek tek dolaşarak misafirlerle sohbet ettiler. Vali Ümit, tüm katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.  yıldönümünü kutladı.

Etiketler: bolu haberler