Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ormanlara giriş çıkışlar yasaklandı

Ormanlara giriş çıkışlar yasaklandı
Bolu Valiliği son günlerde ülkemizin bir çok noktasında meydana gelen orman yangınları ile ilgili önemli bir karara imza attı.

Valilikten yapılan açıklamada ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtilirken bu kararın 15.09.2021 tarihine kadar geçerli oluğu belrtildi. 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizde bulunan ormanlık alanlara geçici olarak girişler ile ateşli piknik yapımının yasaklandığını duyurdu. Vali Ümit; “Usulüne göre alınan ve ilan edilen bu kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32’inci maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacaktır” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yangın haberleri sonrası Bolu’da ormanlık alanlara geçici olarak girişler durduruldu.  Kentte bulunan mesire alanlarına girişler ile ateşli piknik yapımının 15 Eylül 2021 tarihine kadar yasaklanmasına karar verildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili Bolu Valisi Ahmet Ümit, ülke genelinde mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna bağlı olarak önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek olağanüstü hava hallerinin oluşabileceğini öne sürerek; “İlimizde orman yangınlarının artabileceği, sorumluluk alanlarımızda orman yangını çıkmaması, her nasılsa çıkanların bir an önce söndürülebilmesi, hiçbir şekilde doğal afete dönüşmemesi amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Ümit, Bolu ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki girişlerin yasaklanmasına karar verildiğini belirterek;  “Milli parklar, tabiat parkları, mesire alanları, kent parkları ve diğer tüm ormanlık alan ve bitişiklerinde her türlü ateş yakılarak piknik yapılmasının, mangal, semaver, piknik tüpü ve benzerlerinin kullanılması; ilimiz genelinde bulunan ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermenin, piknik yapmanın, mangal, semaver, piknik tüpü, çoban ateşi, avcı ateşi vb. her türlü ateşin yakılmasının, Yetkili idarelerin gözetimi ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarında da mangal ateşi, piknik tüpü, semaver vb. her türlü ateşin yakılmasının, Orman Kanunu’nun 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında kalan köylerimiz başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallelerimizde; anız, bağ bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü ve dallarının, çoban ve avcı ateşi yakılmasının,  Orman içerisinde ve bitişiğinde kamp yapmanın, 15 Eylül 2021 tarihine kadar yasaklanmasına karar verildi” şeklinde konuştu.

“GEREĞİNCE İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAKTIR”

Kararlara uymayanlar hakkında cezai yaptırımların uygulanacağını ifade eden Vali Ümit, “Usulüne göre alınan ve ilan edilen bu kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32’inci maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacaktır. Ayrıca Eylemleri ayrı bir suç teşkil etmesi halinde buna göre de işlem yapılacak, haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.