Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"TABİATIN KALBİ" BOLU'YU BAYRAM TATİLİNDE 101 BİN 775 KİŞİ ZİYARET ETTİ

"Tabiatın kalbi" olarak adlandırılan, Yedigöller Milli Parkı ile Abant ve Gölcük tabiat parklarını bünyesinde barındıran Bolu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 101 bin 775 kişiyi ağırladı.

Tatillerini doğayla iç içe geçirmek isteyenler, Bolu merkeze 42 kilometre uzaklıktaki Yedigöller Milli Parkı'nı tercih etti. Tatil boyunca milli parkı 16 bin 339 kişi ziyaret etti.

Bolu'ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan, içindeki gölün çevresinde çam, göknar, kayın, gürgen ağaçları yer alan Gölcük Tabiat Parkı'na ise tatil boyunca 31 bin 991 kişi geldi. Tabiat parkına gelen ziyaretçiler, fotoğraf çektirip gölün çevresinde gezinti ve piknik yaptı.

Şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan ve tatilcilerin her mevsim ziyaret ettiği Abant Tabiat Parkı ise bayram tatili boyunca ziyaretçilerin kentte en çok tercih ettiği yer oldu. Doğa tutkunları, tabiat parkı girişinde oluşan araç kuyruğu nedeniyle araçlarını yol kenarlarına park ederek, yürüdü. Tabiat parkı, bayram tatili boyunca 48 bin 616 kişiyi ağırladı.

Bolu'da bulunan Göksu, Sülüklü Göl, Sünnet Gölü, Ayı Kayası, Karagöl ve Beşpınarlar tabiat parklarını ise toplam 4 bin 829 kişi ziyaret etti.

 

Etiketler: bolu haberler