Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU KABAĞINA YÖNELİK COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞTAYI BAŞLADI

BOLU KABAĞINA YÖNELİK COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde, 4 gün sürecek Bolu Kabağının Coğrafi İşaret Eğitim Çalıştayı başladı.

Haber : Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bolu Belediyesi Yerelden Globale Bolu Kabağının Coğrafi İşaret Eğitim Çalıştayı, Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde başladı. 4 gün boyunca devam edecek çalıştayın açılış konuşmasını Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi İlknur Özkök Kaşıkçı gerçekleştirdi. Programa vatandaşların yanı sıra stajyer öğrenciler katıldı.

“300 TONU UN VE YA BULGUR HALİNE GETİRİP SATIŞA SUNACAĞIZ”

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendis Kaşıkçı, “Belediye bünyesinde yaptığımız tarımsal faaliyetleri, Köroğlu Kooperatifi olarak yürütmeye başladık. Hepiniz biliyorsunuz, bir İza Buğdayı projemiz vardı. Kooperatif başlayınca mantar projesi de üzerine eklendi. Şu anda Bolu’da 140’a yakın mantar üreticisi var. 700 de kurs almak için bekleyen, mantar yetiştirmek isteyen vatandaşlarımız var. Iza buğdayında da 50 kişilik bir sözleşme yapıldı. Bu yıl oradan 300 ton buğday bekliyoruz. Bu 300 tonu un ve ya bulgur haline getirip satışa sunacağız” dedi.

“BÖYLECE DAHA DA ZENGİNLEŞTİRMİŞ OLURUZ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİMİZİ”

Bolu Kabağını da coğrafi işaretli ürünler arasına katmak istediklerini belirten Kaşıkçı, “Coğrafi işaretler konusunda Ticaret Odamız gayet iyi gidiyor. Sürekli yeni bir şeyler katıyor. Tebrik ediyoruz onları da buradan. Bizim de onlara bir katkımız olsun Kıbrıscık Pirincini, Bombay Fasülyesi’ni, bunların bütün coğrafi işaretli ürünlerimizin kooperatifte satış ofislerimize var. Bunlara inşallah kabak da katılır. Böylece daha da zenginleştirmiş oluruz coğrafi işaretli ürünlerimizi" ifadelerini kullandı.

Eğitimin ilk gün eğitimleri Marka Uzmanı Soysal Kılıç tarafından verildi.  

Etiketler: bolu haberler