Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Düğün yapacaklara müjde

Düğün yapacaklara müjde
İçişleri Bakanlığı'nın yeni normalleşme genelgesi yayımladı. Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre düğün ve nikah merasimlerinde yiyecek ve içecek ikramı , oyun, dans ve halay gösterileri de yapılabilecek.
İçişleri Bakanlığı'nın yeni normalleşme genelgesi yayımladı. Genelgede düğün ve nikah merasimi ile ilgili şu kararlar alındı;

 Nikah ve Düğün merasimlerinde;  Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. ­Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.

-Sağlık Bakanlığınca bu konuda yeni bir tavsiye kararı alınıncaya kadar düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir.

-Sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere ise daha önceden duyurulduğu üzere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir.

-Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecektir.

-Köy düğünlerine 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren izin verilecek olup, belirtilen tarihten itibaren sokak düğünlerine (il, ilçe ve beldelerde) izin verilip verilmeyeceği İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında kararlaştırılacaktır.