Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Selahattin Ayen " Yeni düzenlemeyi umutla bekliyoruz"

Selahattin Ayen
Bolu Bakkallar , Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen, Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı ile ilgili açıklama yaptı. Selahattin Ayen, geçmişten günümüze gelen düzenlemelerin hiç bir yararının olmadığını , bu yeni düzenlemeyi umutla beklediklerini ve küçük esnafın bu şehrin ışığı olduğunu bu ışıkların sönememesi için çalıştıklarını belirtti.
Haber: S.Sevgül Kaba 

Bolu Bakkallar , Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanı Selahattin Ayen,   Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun Taslağı üzerindeki son çalışmaları değerlendirdi. Bu yeni düzenlemeyle ile ilgili  Selahattin Ayen, beklentilerini açıkladı. Selahattin Ayen;
"
-Marketlerin açılması ile ilgili Belediyelere ruhsat konusunda yetki verilmesini ve  marketlerin nereye açılıp açılmayacağı kanunla belirlenmesini istiyoruz. Ayrıca  İş yerini açamayan iş yerlerimizin çevre temizlik, katı atık , ilan ve reklam gibi konularda   belediyeden destek bekliyoruz. 

-  Zincir marketlerin şehrin içinde değil şehrin  dışında olmalarını istiyoruz. 

- Çalışma saatleri konusunda ki düzenlemeye zincir marketler uymuyor. Çünkü bu konuda denetlemeler yetersiz. Küçük esnafın yararına olacak şekilde zincir maketlerinin çalışma saatlerinin düzenlenmesi talep ediyoruz. 

-Küçük esnafı ödediği vergi dilimleri çok yüksek. Biz bunların mutlaka indirilmesini istiyoruz. Düzenlemeye göre  Maketlerin sigara satışı yapması yasaklanacak deniliyor. Sigarada  küçük esnafın kar oranlarının yükseltilmesini istiyoruz. 

- Küçük esnafın korunması için KDV oranlarının mutlaka düşürülmesi gerekir.

- Küçük esnaftan stopaj parasının alınmamasını istiyoruz. 

- Mağduriyetimizin önüne geçilmesi için küçük esnafın tüm borçlarının silinmesi talep ediyoruz. 

- Haksız rekabetin önüne geçilmesi için ulus zincir marketlere,  ulusal ve sosyal medyada  reklam yasağının getirilmesini istiyoruz.  Çünkü biz küçük esnaf olarak reklam yapamıyoruz büyük cirolara sahip oldukları için reklam yapabiliyorlar. " dedi. 

Başkan Selahattin Ayen " Halkımızdan beklentimiz yerel esnafa destek vermeleri ve buralardan alışveriş yapmalarını istiyoruz. Bu şekilde olursa yerel esnafımızda onlara hizmet vermeye devam edecektir. Yeni düzenleme olarak çıkacak kanunun nasıl çıkacağını bizde merak ediyoruz. Geçmişte ki gibi olsun istemiyoruz." dedi.