Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DÜNYACA ÜNLÜ TAŞA TALEP ARTTI

DÜNYACA ÜNLÜ TAŞA TALEP ARTTI
Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde çıkarılan ve Hititler’den bu yana sağlığa iyi geldiğine inanılan dünyaca ünlü Kalsedon taşına yurt dışı ve diğer illerden gelen talepler arttı. İlçe ekonomisine ve Bolu turizmine katkı sağlayan Kalsedon taşı, Türkiye pazarında büyümeye devam ediyor.


Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinin güney kesimlerinde çıkarılan “Kalsedon Taşı”, Kıbrıscık Belediyesinin öncülüğünde ilçeye açılan atölyede işlenerek takı haline getiriliyor. Yüzük, küpe ve kolye olarak kullanılabilecek hale getirilen taşlar, yurt dışından yoğun ilgi görüyor. 

KALSEDON TAŞINA DUYULAN İLGİ ARTTI
Kalsedon Taşının pazar ağını genişletmek için ciddi bir çalışma gösterildiğini belirten Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, "Bu taşın üretimi ve işlenişi tamamen el işçiliğidir. Arkadaşlarımız zanaatlarını titizlikle yapıyor. Karşılığında yurt dışından birkaç ülke, Bursa, İstanbul ve Ankara gibi büyüş şehirlerimizden siparişler almaya başladık. Pandemi nedeniyle bir süre üretimi yavaşlatmak zorunda kaldık. Normalleşme süreci ile tekrar üretimimiz hızlandı. Kalsedon taşına duyulan ilginin artması bizi çok mutlu etti." şeklinde konuştu.  

“Kalsedon Taşı” ile ilgili bilgiler veren Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, "Yöremizde baş ağrısı ve strese de iyi geldiği bilinen Kalsedon taşının birçok faydası vardır. Metabolik faaliyetleri düzenler, tiroit bezini dengeler, ateş düşürücü etkisi vardır, pozitif enerji vererek fiziksel enerjiyi yükseltir, uyku sorunlarına iyi gelir ve anne sütünü arttırması gibi birçok özelliği vardır" dedi.