Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Başkan Yılmaz" Biz doğru dürüst iş yapmaya geldik"

Başkan Yılmaz
Bolu Belediyesi Meclisi’nin Şubat ayı 2.birleşiminde dilek ve temenniler kısmında söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz , AK Partili Belediye meclis üyelerini eleştirerek " Biz buraya elimizden geldiğince milletin menfaatine uygun doğru dürüst iş yapmaya geldik. Bizi sürekli siyaset minderine çekmeye çalışıyorsunuz gereksiz konuşup vakit öldürüyorsunuz. Her ne kadar içinizdeki kötü duyguları saklamaya çalışsanız da, gerçek duygularınız apaçık ortada.Şimdi bugün hiç düşündünüz mü geçmişte deli gibi korktuğunuz kişiden bu kadar korkmaya değer miymiş. İçinizde oturan karşınızda konuşan kişilere bakıp hiç mi cesaret alamadınız. Geçen dönem seçim öncesi son meclislere gelemediniz korkudan. Korktuğunuz kişi ne yapıyor şimdi yaylada vakit öldürüyor. Allah kimseye geçmişte bu kadar korkup ve hiç sevmediği birini bu kürsüde seviyor gibi yapıp inanmadığı şekilde savunmayı nasip etmesin" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Yılmaz, belediye iş yapma yeri siyaset yapma yeri olmadığını  belirterek " Her ne kadar içinizdeki kötü duyguları saklamaya çalışsanız da, gerçek duygularınız apaçık ortada. Bunlar seçimi kazandılar ama bunlar kesin başarısızlığa uğrayacaklar ellerine yüzlerine bulaştıracaklar. Ama geçen 2 yılda gördünüz ki bu iş sizin yaptığınızdan çok daha iyi yapılabiliyor. Bunun şoku ve şaşkınlığı içerisindesiniz. Hem de 2 yıl içinde ülkedeki bu kadar olumsuz ekonomik şartlara ve yaşanan pandemiye rağmen. İşiniz gücünüz başkan ve yardımcısı arasını bozmaya çalışmak. Yani belediyeyi iş yapamaz hale getirmeye çalışmak. Peki, sonuç hayal ettiğiniz gibi olsa kim kazanacak, Bolu halkı mı siz mi? Verilen emaneti süremiz içinde en doğru ve dürüst şekilde değerlendirip halkın yararına doğru işler yapıp teslim edeceğimizden kuşkunuz olmasın" şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞTE YAPILANLARI BİR KERE BİLE ÇIKIP BU KÜRSÜDEN SESLENDİRDİNİZ Mİ?” 

Başkan yardımcısı Feridun Yılmaz; konuşmasının devamında geçmiş dönemde alkol ruhsatı verilen mekanları olduğuna dikkat çekerek konu üzerinden örnek verdi. Yılmaz;  “Yok alkollü mekana izin verilmiş verilmemiş. Geçmişte yapılanları bir kere bile çıkıp bu kürsüden seslendirdiniz mi? Kaç yere alkollü mekan izni verildi. Benim köyümde camiden çık alkollü mekan. Ben mi verdim ruhsatı. Ayrıca Bolu turizminin, ekonomisinin gelişmesi için alkol ruhsatı verilmesi gerekiyorsa da verilir. Şunu bir kere bilmek lazım. Alkol ruhsatı çok vererek alkol tüketimini arttırmazsınız. Alkol ruhsatı vermeyerek de alkol tüketimini azaltamazsınız. AVM’ de kafeye alkol izni verdiniz ama bir şartla ramazana kadar alkol satmayın. Niye önümüz ramazan. Hatırlayın bir işyeri açıldı ama alkol satılmadı. Bir de utanmadan o kafeden aldığı ruhsat hibesi ile İzzet Baysal Caddesinde kadir gecesi iftar verdiniz. Bir anı anlatayım; Değerli eski başkanınınız o mekana gidiyor menüyü istiyor aaa burada alkol mü satılıyor deyip kalkıp gidiyor masadan.  Yersen kim verdi o ruhsatı kimi kandırıyorsun, kime rol yapıyorsun İnsan Allahtan korkar. Özünde kişinin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez. Zaten herkes kimin her yerde ne yapıp ne yapmadığını gayet iyi biliyor.  O yüzden ortama göre kimlik değiştirmeyelim. Mevlana ne demiş Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” açıklamasında bulundu.

“DÜNYA NEREYE GİDİYOR NELER TARTIŞIYOR SİZ NELER KONUŞUYORSUNUZ?”

İzzet Baysal Caddesine yapılan aydınlatmalar üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğine işaret eden Yılmaz;  “Caddeyi daha da güzelleştirmek için yaptığımız aydınlatmalar burada saatlerce konuşuldu. Az bir işten anlayan bilir led ışıkta en çok tercih edilen günışığıdır. Orada seçilen de günışığıdır. Tutun ki yeşil sarı kırmızı led taktık. Başkanın siyasi olarak duruşu belli. İçimizdeki doğu kökenli arkadaşların da siyasi duruşu belli. Terör örgütü ile ne işimiz olur bizim. Bu kadar boş bir konuyu bu kadar uzatmaya ne gerek var. Dünya nereye gidiyor neler tartışıyor siz neler konuşuyorsunuz” dedi.

“RANT KAVGASINDA BİRBİRİNİZE DÜŞTÜNÜZ HEMŞEHRİLİK FALAN KALMADI”

Bolu Belediyesi yanındaki iş merkezi projesine dair de bilgiler veren başkan yardımcısı Feridun Yılmaz; “Yan taraftaki iş merkezinin projesini, nasıl oldu diye sorup duruyorsunuz. Gabarisinde dış cephesinde hiçbir değişiklik olmadı. Yapılan basit proje tadilatı ve sadece tuğla işi ile eski binanın değerine yaklaşık 15 milyon değer kattık. En basiti ile en değerli katta yani zemin katta 1075 M2 satılabilir alan var idi. Şimdi ise zemin katta 1693 m2 satılabilir alan oluştu. Ardaki fark 618 m2 kaç ile çarparsanız çarpın m2 sini 15 bin ile çarparsanız 9.270 bin TL eder. Bodrum katta 1639 M2 arşiv çizilmiş internet çağında, e arşiv diye bir şey var. Banka için işyeri çizilmiş bankanın adı bile yazılmış 3 boyutlu çizimlerde. Bodrum katında deposu yok. Sormazlar mı bu bankanın kasa dairesi yok mu diye. Bodrum katta o işyerine 400 m2 depo ve müstakil olarak ileride belki aşevi olarak kullanılabilecek 900 m2 işyeri kazandırdık. Bodrum + 9 katlı proje çizmişsiniz ruhsat almışsınız binada yangın merdiveni yok ekledik merak etmeyin. 60 m2 lik içinde wc si mutfağı olmayan ofisler tasarlamışsınız. Biz de 120 m2 lik içinde wc mutfak olan ofisler tasarladık. Ha bu arada binanın mimarı sayın Erdal sorgucu ya da buradan çok teşekkür ediyorum. Uyum içinde yaptık bu tadilatları. Şunu da dedi hiç kimse benimle oturup bu işleri konuşup tartışmadı. İktidarda iken bu proje ile ilgilenmeyi hiç mi akıl etmediniz. Bu kadar mimar inşaat mühendisi vardı aranızda insan bir inceler yorum yapar. Yoksa belediyede kendiişlerinizi takip etmekten yandaş olmayan mimarlara haksızlık yapmayı planlamaktan vakit mi kalmadı. Aldığınız huzur hakkına yazık. Rant kavgasında birbirinize düştünüz hemşehrilik falan kalmadı.” ifadelerini kullandı.

“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI?”

Yılmaz, konuşmasının sonunda AK Partili belediye meclis üyesi Semih Dimicioğlu ve kendisine haksızlık yapıldığını dile getirerek “Yanınızda oturan semih abiye karşınızda konuşan bana bu kadar haksızlık yapılırken ekmeği ile uğraşılırken hiç mi vicdanınız sızlamadı” sorusunu yöneltti.

“BEN BANA NASIL DAVRANILMASINI İSTİYORSAM ÖYLE DAVRANIYORUM”

Yılmaz; “Bu kadar duyarsız nasıl olabildiniz. Şimdi nasıl bakıyorsunuz semih abinin yüzüne? Bu arada sayın Fatih Metin’e de çok teşekkür ediyorum. Semih abi için bu konuda iadeyi itibarı sağladığı için. Ha ne için itiraz edildi niye mahkemeye verildi belediye? Hepsi kamu menfaati için. Senin benim 274 konut sığdıramayacağımız arsaya adam 374 tane sığdırdı. Nazi gestapo duvarı gibi bina yaptı. Ogün için mimarlar odası olarak verdiğimiz bütün mahkemeleri kazandık bu arada. Bugün hiç duydunuz mu 2 yıl içinde şu mimarın projesi geçiyormuş, şu mimarın geçmiyormuş diye. Aynı şekilde hiç duydunuz mu şu müteahhidin yol, su, kanalizasyon, asfalt talebi hemen karşılanıyormuş diğerinin ki karşılanmıyormuş. Peki, bugün sen nasıl davranıyorsun şimdi bize bu kötülükleri yapanlara. Ben bana nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranıyorum merak etmeyin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.