Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bizi yönetenlere sesleniyorum, o çocuklardan özür dilesinler

Bizi yönetenlere sesleniyorum, o çocuklardan özür dilesinler
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin aydınlık yüzü olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en güzel üniversitelerinden biri olduğunu belirterek" O çocuklar sadece bizim yöneticilerimiz bizim içimizden gelsin istiyorlar. Bundan daha güzel bir istek olamaz. Mesele sadece bundan ibaret" dedi.
Haber : S.Sevgül Kaba 
CHP  Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayları değerlendirerek " Boğaziçi Üniversitesi çağdaş ve iyi eğitim veren bir üniversitedir. Üniversiteleri yönetenler, üniversiteyi yönetebilecek kişileri atasınlar. O üniversiteleri adalete ve Cumhuriyete önem veren insanlar yönetsin. Ama bunu yapmıyorlar herkes bize benzesin anlayışıyla yönetilmesini istiyorlar.  Ve insanlarda haklı olarak bu duruma karşı çıkıyor" dedi

Başkan Kazım Karsu, bizi yönetenler her hak isteyeni terörist yada vatan haini ilan edip bu protestolara tahammül edemiyorlar diyerek" İçeri alınan öğrencilerin çoğu serbest bırakıldı. Hiç bir çocuğun terörist olmadığı ortaya çıktı diye düşünüyorum. Ama bizim bilmediğimiz bir şeyler varsa onları da izah etsinler. Buradan bizi yönetenlere sesleniyorum. Bu gençlere biz yanlış yaptık desinler ve özür dilesinler. Çünkü bu gençler bizim geleceğimiz "ifadelerini kullandı. 

Anayasaya değiştirelim diyorlar ama anayasaya uymuyorlar.

Kazım Karsu, "Önce anayasayı değiştirelim diyen partinin mevcut Anayasaya uyması lazım. Uyduktan sonra anayasayı değiştirelim demek ayrı bir şey. Toplumun tüm katmanları anayasayı değiştirmeye birlikte  karar vermeli. Kaldı ki bugün ki Cumhurbaşkanımız ve bizi yönetenler Anayasayı değiştirelim diyorlar ama Anayasaya uymuyorlar. Anayasaya uymayanlar yeni anayasaya uyacak mı ? tereddütümüz var. Ama onların bugün ki anayasayı nasıl hiçe sayıyorlar ise yarın ki anayasayı da sayacaklar . Biz 15 günde bir anayasayı nereye varacağız. Demek ki önce bizi yönetenlerin bu anayasaya uyması  lazım. Çünkü kendisi Cumhurbaşkanı olurken namusunun ve  şerefinin  üzerine  anayasayı koruyacağına yemin etti . Bu yemine uymasını bekliyoruz.  Anayasayı neden değiştirmek istediklerini önce açıklamaları lazım" dedi.