Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Hafta sonu kısıtlamasından kimler muaf?

Hafta sonu kısıtlamasından kimler muaf?
Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yüz yüze eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ya da çalışan 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlar da dahil olmak üzere, ilgili belgeleri bulundurmaları halinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı ve şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabilecekleri kararı alındı.
Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısı, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alındı.

Bu kapsamda, yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararına ilişkin; Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitime başlayacak eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının durumlarını, eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergâh ve ilgili saatlerde sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına karar verildi.

Öte yandan alınan kararlar doğrultusunda; yüz yüze eğitime başlayacak eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına karar verildi.