Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, lisans mezunlarına yeni bir kariyer imkânı sunuyor. Lisans mezunları için açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı, yeniden öğrenci alıyor.

Tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinin birinden mezun olmak, 50 yabancı dil puanına sahip olmak ve 55 ALES (söz) puanına sahip olmak şartı aranmaktadır. Başarılı olan 20 aday tezli yüksek lisans programında eğitim hakkına sahip olacaktır. Bilimsel hazırlık alma zorunluluğu olmayan öğrenciler, iki ders dönemi eğitim alarak başarılı bir şekilde dersleri geçmesi halinde tez çalışmasına geçebilmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hem dünyada hem Türkiye’de gün geçtikçe ivme kazanan bir alan haline gelmiştir. Açılan tezli yüksek lisans programı ile birlikte bu alanda, mezun olan öğrencilerin akademik alanda yer alması, sektörel bilgi ve becerilerinin artırılması gibi kazanımların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programına başvurular 01-07 Şubat 2021 arasında yapılacaktır.

Etiketler: bolu haberler