Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Orhan Fırat "Vatandaşa daha iyi hizmet vereceğiz"

Orhan Fırat
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, kooperatif ve otobüslerin hatlardan çekilmesiyle ilgili açıklamada bulunarak "“Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan ile de görüştük. Herkesin eski yerine dönmesi gerektiğini belirttik. Bu sisteme de apar topar girdik diye sıkıntılar çıktı. Biz de bu sistemden rahatsızız. Bu arızayı gidermemiz lazım” dedi.
Bolu Takip Gazetesi'nin haberine göre; Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, kooperatif ve otobüslerin  neden hatlardan çekildiği ile ilgili açıklamada bulundu. Orhan Fırat,bütün kooperatif ve şoför esnafının hatlardan çekildiğini ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüşerek yeni sisteme geçeceklerini belirterek "“2014 yılında gelen bir havuz sistemine dahil olduk. Fakat bu havuz sistemi yürümedi. Pandemi de araya girince esnaf iyice dar boğaza girdi. Ne vatandaş memnun ne kooperatifler memnun ne de belediye memnun. Bu sistem Bolu’ya uymadı. İlk istişare yaptığımız zaman herkesin kendi bölgesinde çalışmasını uygun gördük. Daha iyi hizmet verebiliriz diye düşündük. Sonra belediye ile toplantı yaptık ve herkesin kendi mıntıkasına dönmesi gerektiğini söyledik. Şoför esnafımız yeterince para kazanamayınca, bir de masrafları karşılayamayınca sistemden çekilme kararı aldı. Her ne kadar belediye bize hem maddi hem de manevi olarak yardımcı olsa da yetersiz kaldı. Araç sayılarının ve ulaşım noktalarının fazla olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Ücretsiz taşınan yolcu sayısı da çok fazla olduğu için esnafımız iyice dar boğaza düştü” dedi.

Amaçlarının vatandaşa daha iyi hizmet vermek olduğunu söyleyen Fırat, yeni bir sistem için altyapı hazırlıklarına başladığını ve önümüzdeki günlerde meclis kararı ile yeni sisteme geçmek için adım atacaklarını belirtti. Başkan Fırat, “Başkan Özcan’ın bize maddi yardım yapmasına rağmen giderler çok fazla olduğu için esnaf çok kötü noktaya geldi. Evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımız var. Bırakın para kazanmayı benzin parasını bile çıkaramayan arkadaşlarımız var. İnanın masraflarımızı bile çıkaramadık. Türkiye genelinde pandemi dolayısıyla bir sıkıntı yaşanıyor. Bazı belediyeler esnafına fazlasıyla yardım yapmış. Bazı belediyeler de bu sistemi değiştirmişler. Bizim geçeceğimiz sistem daha önceden de olan bir sistem. O zaman gelen şikayetlerin verisi çok azdı. Amacımız vatandaşa en iyi hizmeti vermek. Belediyemiz de bu konuda alt yapı çalışmalarını hazırlıyor. Şubat ayında mecliste de bu konunun gündeme geleceğini düşünüyorum. Bu yeni geçeceğimiz sistem ile de şikayetler olursa sorumlusu o güzergahta çalışan arkadaşlarımız olacak. Bu işin cezası olacak. Kartlı sistem olacak. Belediye hangi firma ile anlaşırsa o firmayı kullanacağız” dedi.