Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT AŞI İÇİN ÖNCÜLÜK YAPACAK

VALİ ÜMİT AŞI İÇİN ÖNCÜLÜK YAPACAK
Bolu Valisi Ahmet Ümit, testleri devam eden ve Çin aşısı olarak bilinen Sinovac-Coronavak aşısının ülkemizde ve ilimizde aşılama başladığında yaptıracağını söyledi. Vali Ümit; “Aşı yapılmaya başlandığında eğer mümkünse ilk aşı olan ben olacağım. Aşı devletimiz tarafından tavsiye edilen, devletimizin kontrolünde en üst en sıkı seviyede başlangıcından bu noktaya gelinceye kadar takip ve kontrol edildi” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, korona virüs vaka sayısının artmasının ardından uygulanan tedbir ve kısıtlamaların sonuç verdiğini ve Bolu’da yüzde 80 oranında azalma yaşandığını ifade etmiş, alınan ek tedbirler ve kısıtlamaların ardından Bolu’da entübe, yoğun bakım hasta, hastaneye yatış oranı ve pozitif vakaların oranlarında düşüş olduğunu kaydetmişti. Vali Ümit, korona virüse karşı alınan tedbirler ve kısıtlamalar ile birlikte ülke genelinde “En iyi illere yakın olduk ama en iyi olamadık. Daha iyi olmak için gayret ediyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLERE UYDULAR”

İlimizin korona virüsle mücadeledeki son durumunu değerlendiren ve yılbaşında alınan tedbirler konusunda vatandaşların kurallara riayet ettiğini dile getiren Vali Ümit; “Rakamlar gün gün değişiyor doğal olarak. Yıl başının çok önemli bir handikap olduğunu söylemiştim. O handikabı iyi atlattığımızı söyleyebilirim. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bazı internet siteleri başta olmak üzere sosyal medyada kıyamet koparmaya çalışsalar da vatandaşlarımız gayet güzel bir şekilde tedbirlere uydular. Büyük oranda çok sakin bir şekilde geçti. Bütün güvenlik kuvvetleri arkadaşlarımız ve bizlerde başta olmak üzere sürekli sahada olduk. Çok iyi geçti. Fakat insanın olduğu yerde her türlü olay beklemek mümkün. Sonuç olarak yılbaşını çok iyi geçirdiğimizi söylüyorum. Bugün itibariyle yılbaşı öncesinden daha kötü değiliz. Daha iyi olmak için gayret ediyoruz. Sağlık Bakanımız tarafından en iyi iller zaman zaman açıklanıyor. Maalesef biz hiçbir zaman en iyi olamadık. En iyilerine yakın olduk ama en iyi olamadık. En iyiler içinde olmak için gayret etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“AŞI DEVLETİMİZİN KONTROLÜNDE”

Bilimsel veriler göz ününde bulundurularak Çin’den gelen aşıların devletimiz tarafından kontrolünün yapıldığının altını çizen Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Aşı yapılmaya başlandığında eğer mümkünse ilk aşı olan ben olacağım. Aşı devletimiz tarafından tavsiye edilen, devletimizin kontrolünde en üst seviyede en sıkı seviyede başlangıcından bu noktaya gelinceye kadar takip edileni, kontrol edilen getirilen ve bütün bilimsel veriler göz önünde bulundurularak aynı zamanda bilim adamlarımız tarafından takip edilerek belli bir noktaya geldi” ifadelerini kullandı.