Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN, BAŞKAN ERDOĞAN'I 57 KEZ ARADI

ÖZCAN, BAŞKAN ERDOĞAN'I 57 KEZ ARADI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yüksek Hızlı Tren hattının Bolu’dan geçmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam 57 kez randevu talep etti. Başkan Özcan, kendisine olumlu ya da olumsuz hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadığını, sadece “Biz sizi ararız” denildiğini söyledi.

Sözcü Gazetesinin sorularını yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Hızlı Trenin Bolu için önemli olduğunu ve bununla alakalı Cumhurbaşkanından 57 görüşme talebine cevap gelmediğini bildirdi. Başkan Özcan’ın röportajı şu şekilde; İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate düşürecek olan hızlı tren yolu hattının Bolu’dan geçmesi için MÜSİAD Bolu şubesi imza kampanyası başlatırken, Belediye Başkanı Tanju Özcan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuyu görüşmek için tam 57 kez randevu talebinde bulundu.

57 KEZ RANDEVU İSTEDİM, VERMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 57 kez randevu talebinde bulunduğunu belirten Başkan Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyorum. Neyi görüşmek istiyorum? Hızlı Trenin Bolu’dan geçmesi meselesini konuşmak istiyorum. Yoksa para istemiyorum, pul istemiyorum. Partisine asla geçmek istemiyorum. Hiçbir derdim yok. Sadece Hızlı Trenin Bolu’dan geçmesini istiyorum. 57 kez randevu istedim ama vermedi. 57 kez.

Randevu verseydi geniş bir heyet ile görüşmeye gidecektik. Tek başıma da gitmeyeceğim. Başta Düzce Üniversitesindeki bu konuda uzman bir arkadaşımız var çok ciddi çalışma yapmış. Düzce Ticaret Odası Başkanını, Düzce Belediye Başkanını, Bolu Ticaret Odası Başkanı olmak üzere geniş bir heyet ile gideceğimizi söyledim. Ben Tayyip Bey ile bire bir ne konuşayım. En fazla bana Suriyelilere neden yardımı kestin diye söyler. O konuları açılmasın diye kalabalık heyetler gidip ben hiç konuşmayacağım bile” ifadelerini kullandı.

TURİZM CANLANACAK

Öte yandan TCDD tarafından planlanan hızlı tren yolu hattı Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergahından geçmesi planlanırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve kentteki sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası hattın Ankara Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-Gebze-İstanbul güzergahından yapılmasını talep ediyor. 4 mevsim farklı güzelliklere sahip olan Gölcük Tabiat Parkını gibi doğal güzellikleri bulunan Bolu’ya yerli ve yabancı turistlerin ulaşmasının kolaylaşacağını ve turizmin gelişeceği belirtiliyor.