Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Coronavirüs mutasyona uğradı

Coronavirüs mutasyona uğradı
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), Coronavirüs'ün mutasyona uğradığını ve bu mutasyonu'nun coronavirüs'e göre yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu Twitter'da paylaştığı bir gönderi ile açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca durum ile ilgili önlem alındığını belirterek Twitter'dan paylaşım yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü , Twitter'dan yaptığı açıklamada Britanya'da Coronavirüs'ün hızla yayılan bir mutasyonu olduğunu belirterek" Covid-19'un yeni mutasyonu hakkında Britanyalı yetkililerle yakın temas hâlindeyiz. Analizler ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Üye ülkeleri ve kamuoyunu yeni virüs mutasyonunun özellikleri hakkında bilgi sahibi oldukça bilgilendireceğiz" açıklamalarında bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." gönderisini paylaştı.