Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MECLİSTE BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

MECLİSTE BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR
Kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmelerinin de yapılacağı İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları 02 Kasım Pazartesi günü başlıyor. Ay boyunca devam edecek toplantılarda 2021 yılının bütçesi belirlenmiş olacak.

 İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıları Pazartesi günü başlıyor. Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıların ilk haftasında Bolu ve ilçeleri ile alakalı gündem maddeleri ele alınacak. Daha sonra ay sonuna kadar devam edecek toplantılarda kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe talepleri ele alınacak ve 2021 yılının bütçesi belirlenmiş olacak.

2 KASIM PAZARTESİ

Toplantıların Pazartesi günü başlayacak ilk oturumunda İl Özel İdaresinin 2021 Mali Yılı Gelir – Gider Bütçesi ile 2021 Mali Yılı performans programı görüşülecek.

3 KASIM SALI

Salı günü ise meclis üyeleri mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçe, Aşağışoku Mahallesinde bulunan Canip Baysal İlkokuluna ait taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Dairesi Genel Müdürlüğü) adına tahsis verilmesi talebi ile Merkez İlçe, Okçular köyünde bulunan arsa vasıflı taşınmazdaki Bolu İl Özel İdaresi hissesinin satış kararı alınması karara bağlanacak.

4 KASIM ÇARŞAMBA

Kasım Ayı toplantılarının Çarşamba günü gerçekleşecek oturumunda ise mülkiyeti İl Özel İdaresine ait merkez ve ilçelerde bulunan dükkânların kira sürelerinin 1 yıl müddetle uzatılması talebi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Göynük İlçesi, Sofuali Mahallesinde üzerinde Ali Ericek İlkokulu olan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Dairesi Genel Müdürlüğü) adına tahsis edilmesine dair Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelecek rapor görüşüldükten sonra mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Gerede İlçesi, Demirciler Mahallesindeki arsa üzerinde bulunan taşınmazların cins değişikliği yapılmasından dolayı yeni oluşan tapunun Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Dairesi Genel Müdürlüğü) adına tahsis verilmesi talebi ele alınacak.

5 KASIM PERŞEMBE

Toplantıların Perşembe günü gerçekleşecek oturumunda da Göynük İlçesi, Mustanlar köyü, Merkez ve Killer mahallelerine içme ve kullanma suyu tahsisinin yapılmasına dair Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelecek rapor ile Merkez İlçe, Kındıra Köyü hudutlarında taşınmaz için hazırlanan turizm tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına dair İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelecek raporlar görüşülecek.

6 KASIM CUMA

Toplantıların Cuma günü gerçekleşecek oturumunda Merkez İlçe, Kındıra köyü hudutları içinde Orta Geliş mevkiinde bulunan kaynak suyunun 25 yıl süre ile kiralanmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelecek raporlar görüşüldükten sonra Mudurnu İlçesi, Avdurlar Köyüne daha önce alınan su tahsis kararı ile ilgili su kaynağının koordinatının düzeltilmesi talebi görüşülüp karara bağlanacak.

 

Ay sonuna kadar devam edecek İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantıların diğer günlerinde ise kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe talepleri ele alınacak.