Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN ÖZCAN BAHÇELİ VE ERDOĞAN’A SESLENDİ

BAŞKAN ÖZCAN BAHÇELİ VE ERDOĞAN’A SESLENDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Paşaköy alt geçidi duvarlarına yaklaşık 3 ay önce çizilen “devlet büyükleri” portrelerinin, Karayolları yetkililerince gece operasyonuyla silinmesine ilişkin basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayy,p Erdoğan’a seslendi, Alpaslan Türkeş’in resminin yok edildiğini dile getirerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de çağrıda bulundu. Özcan; “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli’den konuya tepki göstermelerini bekliyorum” dedi.


Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi tarafından 8 ay önce Paşaköy mevkiinde bulunan TEM Otoyolu Batı Gişeleri mevkii üzerinde bulunan duvarlara devlet büyüklerinin duvar resimleri yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Adnan Menderes, İsmen İnönü gibi devlet büyüklerinin olduğu duvar resimleri izinsiz olduğu ve trafiği tehlikeye soktuğu gerekçesiyle dün gece saatlerinde karayolları ekipleri tarafından yeniden boyanarak kaldırıldı.

“SİYASİLERİN HATIRASINI BİR ARADA YAŞATALIM İSTEDİK”

Konuyla ilgili resimlerin tahrip edildiği bölgede basın açıklaması yapan Başkan Tanju Özcan; “Şuan bulunduğumuz yer Bolu Batı Gişeleri D-100 bağlantısının olduğu yer. Boluların Paşaköy alt geçidi olarak nitelendirdiği bu kavşak yapılalı uzun bir zaman olmuş ama görsel olarak eksikleri vardı. Ne yapalım diye düşünürken burayı ‘Kardeşlik Köprüsü yapalım’ dedik. Bu ülkede herkesin değer verdiği siyasiler var. Bu ülkeye damga vurmuş olan siyasiler var. Başta kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi olmak üzere bu ülkeye damga vurmuş siyasilerin hatırasını bir arada yaşatalım dedik. Hepimizin farklı düşünceleri var. Bu liderlerimizin tarihe mal olmuş sözleri var. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün dışında İsmet İnönü’nün de resmi var. Bir dönem Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış birisi. Onu burada yaşatalım istedik. İsmet İnönü’den sonra Adnan Menderes’te var. Bu ülkede 10 sene başbakanlık yapmış. Darbeci zihniyet tarafından idam edildi. Bu ülkeye ömrünü verdi. Daha sonra Demirel dönemi başladı. ‘Demokrasi’de çareler tükenmez’. Gençler bunun Demirel’in sözü olduğunu bilmiyor. Daha sonra Bülent Ecevit’in resmini de yaptık. ‘Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen’ sözünü astık buraya. Gençlerimiz de unutmasın istedik. Erbakan’ın resmini koyduk. Rahmetli Türkeş’in resmini koyduk. Özal’ın resmi var burada. Onun altında ‘Allah'ın verdiği canı O'nun izninden başka alacak yoktur’ sözü var, Özal’a suikast girişiminde sonra tarihe mal olmuş sözleriydi bunlar” şeklinde konuştu.

“DEVLET DÜŞMANLARINDAN PROVAKATİF BİR EYLEM BEKLİYORDUK”

Devlet büyüklerinin resimleri ile ilgili terör gruplarından bir eylem beklediklerini aktaran Başkan Özcan, “Liderlerimizin hepsi vefat etmiş liderlerdir. Son olarak da Bolu’nun babası İzzet Baysal’ın resmini koyduk. Devlet düşmanlarından provakatif bir eylem bekliyorduk. Ama bunu devletin resmi bir kurumunun yapacağını tahmin etmiyorduk. Eylem beklediğimiz için bunların camla üstlerini kapattık. Birisi gelip boyamaya kalkmasın diye. Bolu halkı tarafından da çok beğenildi. Herkesin sevdiği ve beğendiği bir lider vardı burada” ifadelerini kullandı.

“DEVLET DÜŞMANLARINDAN BEKLEDİĞİMİZ HAREKETİ DEVLETİMİZİN KURUMU YAPTI”

Başkan Özcan, resimler kapatılmadan önce kendilerine haber verilmesi gerektiğini vurgulayarak;  “Dün gece 00.00’dan sonra Başkan Yardımcımız Rasim Bey’e bir ihbar geliyor. Biz provakatör, terör yanlısı birisinin liderlerimizin resmini boyadığı ihbarını aldık. Rasim Bey buraya geldiği zaman polisleri görmüş. Polislerin olaya bizden önce müdahale ettiğini zannetmiş. Maalesef burada gördük ki bu provakatif hareketi yapan maalesef devletimizin kurumu. Çok üzüldük. Bolu Belediye Başkanlığı devletin bir kurumudur. Karayolları Genel Müdürlüğü de devlet kurumudur. Bize herhangi bir ihbarda bulunmadan, yazı yazmadan, haber vermeden böyle bir şey yapmalarını biz manidar buluyoruz” diye konuştu.

“BURADA TEK BİR KAZA OLMADI”

Söz konusu kavşakta kayda geçen hiçbir trafik kazası olmadığını söyleyen Başkan Özcan, “Kelimeleri dikkatle seçmeye çalışıyoruz. Buradaki liderlerin Bolu’nun girişine asılması kimin neresine battı? Neden böyle bir şey yapılıyor? Anlamakta güçlük çekiyorum. Gerekçe olarak da ‘Sürücülerin dikkatini dağıtıyor’ diyorlar. Burası 7-8 ay önce yapıldı. Burada kayda geçmiş tek bir kaza bile olmadı. Burası trafiğin en çok yavaşladığı dönel kavşaktır. Sen karayolları olarak bütün yol ağlarında totemler koyuyorsun. Ticari amaçlı. Siyasilerin mesajları oluyor. Sanatçıların mesajları oluyor. Bunlar dikkat dağıtmıyor mu? Trafiğin en çok yavaşladığı yerdeki liderlerin resimleri mi dikkat dağıtıyor?” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK’ÜN RESMİ Mİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR?”

Türkiye’nin farklı şehirlerindeki yol kenarlarında bu tarz örnekler olduğuna işaret eden Özcan, “Balıkesir yoluna bir bakın. Balıkesir Valiliği yol kenarlarına o kadar uzun yazılar yazıyor ki onları okumaya çalıştığın zaman kaza olur. Konya’nın girişinde Mevlana’nın resmi var. Biz de görünce mutlu oluyoruz. O sürücüleri rahatsız etmiyor da Bolu’nun babası İzzet Baysal’ın resmi mi rahatsız ediyor? Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi mi birilerini rahatsız ediyor? Biz anlam veremiyoruz. Biz provakatifler, terör seviciler yapar diye beklerken bir gece ansızın devletin bir kurumu bilgi dahi vermeden buraları boyuyor. Bu provakatif bir eylemdir” dedi.

“İSTİŞARE EDECEKSEK BAŞTAN ETSEYDİK”

Yapılan eylemin siyasi ve art niyetli olduğunu belirten Başkan Özcan, “Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüm. ‘Başkanım istişare edelim’ dedi. İstişare edeceksek baştan etseydik. Üstelim Karayolları Bölge Müdürümüz ile geçtiğimiz aylarda bir şehir turu yaptık. Ben bu resimleri gösterdim. O da ‘Güzel olmuş’ dedi. Şimdi de diyor ki ‘Orasının bizim olduğunu bilmiyorduk’ dedi. Türkiye’nin her yerinde bu tür alt geçitlerde güzelleştirmek için bu tür çalışmalar yapılıyor. Bolu’da Karayollarına ait yerde belediye ihale ile balıklar yaptırmış. Otoban bağlantısının oradaki alt geçitte grafiti ile boyanmış. Burada ben art niyet görüyorum. Başka yerlerde ses çıkarmayacaksın Bolu’da CHP’li Belediye Başkanı ayrım yapmaksızın bütün liderlerin resimlerini ‘Kardeşlik Köprüsü’ adı altında birleştirecek bu mu seni rahatsız edecek? Benim bunu kabul etmem mümkün değil” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alpaslan Türkeş’in resminin yok edildiğini dile getirerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulundu. Özcan, “İki tane liderimizin resmini dün gece yok ettiler. Rahmetli Türkeş’in resmini. Ben Sayın Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum. Bahçeli’nin bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda tepki vermesini bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum. Orada ikinci resmi boyanan rahmetli Erbakan. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘hocam’ diye seslendiği birisi. Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasete kazandırdığı birisi. Bu konuda ondan da tepki bekliyorum. Bu konuda devletin yetkilileri gereğini yapmalı” sözlerini kullandı.

“VALİMİZİN SÖYLEDİĞİ ŞEYLERE KENDİSİNİN İNANDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in kendisi ile iletişim kurmadığını belirten Başkan Özcan, konu ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyleyerek, “Hukuki süreç başlatacağız. Sayın Valimiz benimle iletişim kurmadı. Akşam açıklamalar yapmış. Ama söylediği şeylere de kendisinin inandığını düşünmüyorum. Yolun kenarlarında birçok tabela varken, sadece burası mı dikkat dağıtacak? Sayın Valimize de son anda haber vermişler. Ahmet Ümit bir devlet adamı. Ben onu öyle kabul ediyorum. Bir kurumun böyle bir çalışmayı diğer bir kuruma haber vermeden yapmış olması kabul edilmez. Sayın Valimizin kurumlar arası iletişim için noksanlığa vurgu yapmasını beklerdim”  ifadelerine yer verdi.

“ATATÜRK’ÜN RESMİNİ KİM KALDIRABİLİR?”

Resim çalışmalarının yapıldığı 2 aylık süreçte kimsenin tepki göstermediğine dikkat çeken Özcan, “Ben Bölge Müdürüne söyledim. ‘Bu böyle kalmaz’ dedim. Bana ‘Buradaki çalışmamız durduruldu’ dedi. Burayı ‘yeniden yapalım’ dedik. Oturup konuşacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini kim kaldırabilir? Burasının yapımı 2 ay sürdü. Yapılırken kimse bir şey demiyor. Yapıldıktan sonra kimse bir şey demiyor. Şimdi mi problem oldu? Şimdi mi izinsiz oldu? Bu kavşaktaki nilüferleri de belediye yapmış. İzin alınmamış. Nilüferler kötü mü olmuş? Burasının aydınlatmasını da belediye yapıyor. Kötü bir görüntü. Resimler varken mi güzeldi? Bu hali mi güzel? Ben sadece soruyorum” şeklinde konuştu.

“TAMAMEN SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Özcan son olarak devlet kurumlarının birbirlerine karşı bu şekilde davranmamaları gerektiğinin altını çizerek, “Ben bu şehrin Belediye Başkanıyım. Şehrimi güzelleştirmeye çalışıyorum. Şehrimde barış ve hoşgörü yaratmaya çalışıyorum. Sanki Ecevit’in resmini koyduk Demirel’inkini koymadık. İsmet İnönü var da Türkeş mi yok? Dolayısıyla bunu kabul etmem mümkün değil. Bunu düşman gibi konumlandırma doğru değil. Karayolları da devlet kurumu belediye de devlet kurumu. Devlet kurumları birbirlerine karşı böyle korsan eylemler yapmaz” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler