Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIBRISCIK, MÜZESİNE KAVUŞUYOR

KIBRISCIK, MÜZESİNE KAVUŞUYOR
Kıbrıscık Müzesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Bir buçuk ay içinde ilçemiz müzesine kavuşacak” açıklamasında bulundu.


Kıbrıscık Belediye Başkanı Tekemen, ilçenin turizmine ve ekonomisine katkıda bulunacak çalışmalarına devam ediyor. Daha önce eski sinema binası olan ardından da lokal olarak kullanılan bina şimdi ise Kıbrıscık’ın kültürel mirasının sergileneceği müzeye çevrildi.

“YÖRESEL ÜRÜNLERİ TOPARLIYORUZ”

Kıbrıscık’a özgü yöresel eşyaların toplanmaya başladığını belirten Tekemen, “Kıbrıscıklılar bu konuda da duyarlı davranarak ellerinde kullanmadıkları eski malzemeleri gönderiyorlar. Yöresel kıyafetlerimizden kullanılan tarım aletlerine kadar derneğimizle birlikte malzemelerimizi toparlıyoruz. Sonrasında müzemize katlı yapan vatandaşlarımız için köşe oluşturacağız” şeklinde konuştu.

“KIBRISICIK MÜZESİ’Nİ FAALİYETE GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Eski sinema binası duvarında bulunan duvar resmi hakkında konuşan Tekemen, “Nüzemizin duvarına, çeşme başında yöresel kıyafetiyle bir kızımızın resmedildiği görülüyor. 1970’li yıllarda Kıbrıscıklı resim öğretmenimiz İsa Bey tarafından resmedilmiş, tarihi bir değeri olan bu eseri de ziyaretçilerimiz Kıbrıscık Müzesi’nde görecekler. Müzemize Bolu Belediyesi’nin de katkıları var. Bir buçuk ay içinde Kıbrısıcık Müzesi’ni faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler