Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Asansörde kırmızı, mavi, yeşil etiket nedir?

Asansörde kırmızı, mavi, yeşil etiket nedir?
Bolu'da öncü bir firma olan Prodef Asansörün sahibi Hakan Kulakoğlu asansör kalitesi hakkında konuştu.
Asansörde Bolu'luların güvenini sağlamış olan Hakan Kulakoğlu müşteri memnuniyetine çok önem verdiklerini belirterek " Prodef Asansörde müşteri memnuniyeti çok önemli bir kavram bunu da aynı zamanda belgelendirmiş bir şirketiz.  Sürekli müşterilerle iletişim halinde oluruz  ve memnuniyetsizlik var ise müdahale ederiz" dedi. 

Asansörde güvenilirliği belirleyen unsurun mavi, kırmızı ve yeşil etiket olduğunu söyleyerek yeşil etiketli asansörlerin güvenilir asansörler olduğunu belirtti. Kaliteli ve güvenilir bir asansörün yeşil etiketli olması gerektiğini vurgulayan Kulakoğlu " Asansörlerdeki  mavi, kırmızı ve yeşil etiketlerin veriliş nedeni asansörlerin güvenlik statüsünü belirlemesidir. Mavi etiket 2 yıl geçerliliği olan aynı zamanda  periyodik kontrolleri olan bir etiket tipidir ve  yarı güvenli sayılabilir. Mavi etiketi eski binaların çoğun da yapısal kusurlardan dolayı  görmek mümkündür. Kırmızı etiket tam güvensiz anlamı taşımaktadır. Acil olarak müdahale edilmesi gereken bir konudur ve statünün düzeltilmesi gerekir. Yeşil etiket tamamen kurallara uygun hareket edilmiş. Bütün güvenlik tedbirleri uygulanmış ve kullanımında hiçbir sakınca yoktur demektir." dedi. 

Her asansöre 3 yıl garanti verilir , biz Prodef Asansör olarak 5 yıl garanti veriyoruz.

Hakan Kulakoğlu " Prodef Asansör olarak biz 2020 yılında 50 den fazla asansörü kullanılabilir hale getirdik. Her asansöre 3 yıl garanti verilirken biz 5 yıl garanti veriyoruz. Buna montaj garantisi de dahil. 5 yıl boyunca da herhangi bir şekilde kural kitabında ki büyük bir değişiklikten kaynaklı değil ise biz tamamen ücretsiz şekilde revizyonunu üstleniyoruz, değişimini yapıyoruz ve satışını yeşil olarak devam ettiriyoruz." dedi.

Prodef Asansörlerin de hem sismik algılama hem de duman algılama özelliklerinin olduğunu söyleyen Kulakoğlu asansörlerinin deprem ve yangın gibi olağanüstü durumlarda güvenli bir şekilde çalıştığını söyleyerek bu sismik ve duman algılama sensörlerini eski asansörlere de monte edebildiklerini söyledi.

Asansör bakımlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Kulakoğlu "Otomobilde bile kontrol elimizde ama asansörde insanın kontrol edebileceği fren mekanizması yok   işte bu yüzden asansörde bakım, montaj ve etiket seviyesi çok önemli" dedi.