Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT’TEN “HAYAT KİMLİĞİMLE KOLAY” PROJESİNE DESTEK

VALİ ÜMİT’TEN “HAYAT KİMLİĞİMLE KOLAY” PROJESİNE DESTEK
Bolu Valisi Ahmet Ümit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtımı yapılan “Hayat Kimliğinle Kolay” projesinin ilk adımını oluşturan sürücü belgesi bilgilerinin T.C. Kimlik kartına yüklenmesi işlemini yaptırdı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İçişleri Bakanlığının "Hayat Kimliğinle Kolay" Projesi kapsamında kimlik kartına sürücü belgesini yükletti.

Ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesi projesi kapsamında sürücü belgesi ile kimlik kartını birleştirme işlemi için Bolu İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Ümit, projenin hayata geçmesinin vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını dile getirdi. Daha sonra boş bir bankoya geçen Ümit, sürücü belgesi ile kimlik kartını birleştirdi.

İşlemlerini tamamladıktan açıklamada bulunan Vali Ahmet Ümit, bu işlemi yapan vatandaşların işinin biraz daha kolaylaştığını ifade ederek, “Önemli bir kolaylaştırma bu. Kimlik kartına ehliyetleri yüklüyoruz. Dijital ortamda ehliyetlerimizi, kimlik kartımıza yüklemek suretiyle kimlik kartları üzerinde ehliyetler taşınacak. Diğer bir ifadeyle ehliyetlerimizi bundan sonra üzerimizde taşımamız gerekmeyecek. Bir evrakı daha üzerimizde az taşımış olacağız. En önemli faydası bu. Bunun dışında vatandaşımız açısından daha rahat daha kolay bir şekilde hem kimliğini hem de ehliyetini aynı yerden tutabilecek. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.  Nüfus genel müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Çok güzel çalışmalar var. Hakikaten dünya standartlarının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Ümit, İlimiz genelinde 584 kişi ehliyetlerini kimliklerine yüklediğini belirterek; “Merkez ilçede 354, Dörtdivan’da 58 diğerlerinde de devam ediyor. Toplam 584 kişi ehliyetlini kimliklerine yüklemiş. Bu işlemi yapabilmek için mutlaka randevu alınması gerekiyor. Randevudan kısa bir süre içerisinde hemen ehliyetiniz, kimliğinize yüklenebiliyor. Bundan sonra kimliğinizi gösterdiğinizde ehliyetinizi de göstermiş olacaksınız. Bu uygulama tamamen ücretsizdir. Çok kıymetli bir hizmettir” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler