Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Halktan yana belediyecilik ile ranttan yana belediyeciliğin ayrımı herkes gördü”

“Halktan yana belediyecilik ile ranttan yana belediyeciliğin ayrımı herkes gördü”
Bolu Belediyesi’nin 143. Kuruluş yıl dönümünde açılışı gerçekleşen Bülent Ecevit Barış Parkı’nın ardından Bolu Belediyesi Kültür Merkezi ile sergi ve fuaye salonu da hizmete girdi.


Bolu Belediyesi, 143. kuruluş yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında, yenilenen Kültür Merkezi ile sergi ve fuaye salonunu da Bolu halkının hizmetine sundu. Siyaset ve devlet adamı Bülent Ecevit’in anısını yaşatacak Bülent Ecevit Barış Parkı’nın açılışının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki katılımcılar, belediye binasına geçerek, yapılan dua sonrası, 600 kişilik kültür merkezi ile fuaye ve sergi salonunun açılış kurdelesini kestiler.

Sergi ve fuaye salonu gezildi

Daha sonra ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski belediye Başkanları Necdet Gören, Yüksel Ceylan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte, sergi ve fuayene salonunu dolaştı. Sergilenen objeleri ilgiyle inceleyen Özcan ve beraberindekiler ardından kültür merkezine geçerek salon programına katıldılar.

Ardından salon programına geçildi

Yenilenen kültür merkezindeki program Bolu Belediyesi Bandosu tarafından verilen konser ile başladı. Bando konseri sonrası Bolu Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri sahne aldı ve iki farklı oyun sergiledi. İzleyenlerden tam not alan tiyatro gösteri sonrası ise Bolu Belediyesi Basın Yayın Birimi tarafından görev yapmış tüm belediye başkanlarının tanıtılması amacıyla hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. 143 yılda görev yapan 20 belediye başkanının tek tek tanıtıldığı sinevizyon gösterisi sonrası protokol konuşmalarına geçildi.

Başkan Özcan: “Her 5 Ekim’de Bolu’muza yeni eserler kazandıracağız”

İlk olarak kürsüye Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan çıktı. Başkan Özcan, konuşmasında ilk olarak, Bolu’nun tarihine değinerek, “Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye’de sadece 57 belediye varmış. Bunların içinde ilk 10’da Bolu Belediyemizin adı var. Bugünde 143. yıl dönümümüzü kutluyoruz. O anlamda Bolu’nun bu yönünü öne çıkarmak için biz bugünü özel olarak seçtik. Her 5 Ekim’de Bolumuza yeni eserler kazandıracağız. Benden sonra gelecek olan belediye başkanları da bu uygulamayı aynen sürdürecekler diye umuyorum”  dedi.

“Halktan yana belediyecilik ile ranttan yana belediyeciliğin ayrımı herkes gördü”

Ardından görev yapan eski başkanlarıyla ilgili konuşan Özcan, “Hayatta olan eski belediye başkanlarımızı davet ettik. Sayın Alaaddin Yılmaz da gelecekti ancak son anda bir misafirinin geldiğini söyledi. Artık ona ayrı bir etkinlikte plaket takdimimiz olacak ama burada bulunan iki değerli belediye başkanımızdan, sosyal demokrat, halkçı belediye başkanımızdan ben çok şey öğrendim. Sosyal demokrat belediye, sosyal belediye, halkçı belediye, bunları herhalde Covid döneminde herkese anlatmış, göstermiş olduk. Herkes halktan yana belediyecilik ile ranttan yana belediyecilik arasındaki ayrımı Covid döneminde görmüştür. Türkiye’de nüfusuna oranla en fazla sosyal yardımı yapan belediye biz olduk” diye konuştu.

“Necdet Gören ve Yüksel Ceylan, adı akçeli işlere karışmamış ender belediye başkanlarımızdan biri”

Özcan, sözlerinin devamında, Necdet Gören ve Yüksel Ceylan’a parantez açarak, “Hem Necdet bey, hem Yüksel bey bu şehirde görev yapıp adı akçeli işlere hiç karışmamış olan ender belediye başkanlarımızdan. Hiç duydunuz mu Yüksel Bey şöyle yaptı, Necdet Bey şöyle yaptı diyen birini? Ve bugün memnuniyetle de görüyorum sokakta rahatça dolaşabiliyorlar. Hiç kimse de görev sürende bana sen şöyle yapmıştın diye yakasına sarılmıyor” ifadelerini kullandı.

Eski başkanlara plaket takdimi yapıldı

Özcan’ın konuşmasının ardından sırasıyla eski belediye başkanları Necdet Gören ve Yüksel Ceylan sahneye davet edildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sahneye gelen eski başkanlarına Bolu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına çiçek ve plaket takdimi yaptı. Duygularını paylaşan eski başkanlardan Necdet Gören, “Güzel bir olay. Ben öncelikle bu tesisin açılışına bizi davet eden başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun.  Çalışmaları takdirle izliyorum. Yapılan her türlü çalışma bana mutluluk veriyor. ” dedi. 1999 depreminin yaşandığı dönemde görev yapan Yüksel Ceylan’da “Bolu Belediyesi’nin 143. Yılı kutlu olsun. Bizlerde belediye başkanlığı yaptık ancak böyle bir konuda inceleme fırsatımız olmamıştı. O nedenle Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum.  Biz zor bir süreçte görev yaptık. Ancak bu süreci Bolu halkının desteğiyle 2 yıl gibi bir zamanda atlattık. Belediye başkanlığı gerçekten çok zor bir görev. Tanju Bey de bu görevin üstesinden geliyor, gelmeye de devam edecek. Ben kendisine başarılarının devamını diliyorum. İnşallah Bolu daha güzel bir şehir olacak ve biz Bolu’yu hep beraber seveceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafı sonrası program sona erdi.

Etiketler: bolu haberler