Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediyesi'nden muhteşem park

Bolu Belediyesi'nden muhteşem park
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan , Bolu Belediyesinin 143. kuruluş yılını kutlayıp Bülent Ecevit Barış Parkı Ve Bolu Belediyesi Kültür Merkezi Açılışını yaptı.


Haber: S.Sevgül Kaba
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan , Bolu Belediyesinin 143. kuruluş yılı kutlaması , Bülent Ecevit Barış Parkı Ve Bolu Belediyesi Kültür Merkezi açılış konuşmasında "Belediyemiz güzel bir girişle bakımlı bir parka kavuştu. Perşembe günü Belediye meclis toplantısında getirdiğimiz öneri ile barışı simgeleyen beyaz güvercinle buranın adını Bülent Ecevit barış parkı koyalım dedik. Belediye meclisimizde bunu uygun gördü. Tabi ülkemizde çok sayıda Başbakan, Cumhurbaşkanı görev aldı. Ancak bunlar içinde tabi eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bu kategoriye koyamayız. Ancak bu ülkede Başbakanlık yapmış olan belki en farklılarından biri Bülent Ecevit. Bülent Ecevit iki kelime ile öne çıkıyor. Birincisi barışçıl kimliği ile ikincisi dürüstlük. İşte biz bu parkın adını Bülent Ecevit  Barış Parkı olarak kabul ettik " dedi.

Açılış konuşmasını yapan Tanju Özcan konuşmadan sonra geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı yapan eski Belediye Başkanları ile güvercin uçurdu.  Daha sonrasında Bolu Belediyesi Kültür merkezine geçen Tanju Özcan , kültür merkezinin açılışını yaptı. Bolu Belediyesi kültür merkezinin açılmasıyla ilk konseri Belediye Bandosu yaptı. Kültür merkezin de tiyatro gösterilerinden sonra Bolu Belediyesinin geçmişten günümüze Belediye Başkanlarının tanıtım videosu  gösterildi. 

Kültür Merkezinde konuşma yapan Tanju Özcan Bolu tarihi konusunda biraz eksik kalmışız bu öz eleştiriyi yapmamız lazım  diyerek" Belediye nasıl kurulmuş ne zaman kurulmuş diye araştırırken aslında bir çok şey öğrendik. Boluluların önemli bir kısmı zanneder ki  biz hep Kastamonu'ya bağlı bir ildik öyle değil aslında. Biz tarih boyunca çok kısa bir süre Kastamonu'ya bağlı kalmışız. Ama esas itibariyle Kastamonu bize bağlı. Çok fazla düzenleme olmuş " dedi.

Belediyenin 206 Milyon lira borcu azaldı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan "Bolu belediyesini devraldığımızda ekonomik olarak sıkıntılı bir belediyeydi. Geçen yıl 55 Milyon lira gelir fazlası verdik. Ciddi miktarda borç ödedik. Şuan tahminen 206 Milyon liralık borcu azaldı. Covid'e rağmen geçen yıla göre yüzde 19'luk bir gelir artışı oldu. Yeni gelir kaynakları yaratarak elde ettik." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan eski Belediye Başkanı Necdet Gören'e plaketini taktim etti.