Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDERSE YATAK KALMAYACAK”

“VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDERSE YATAK KALMAYACAK”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte yapılan denetim sırasında açıklamalarda bulundu. Ümit, “Bu pozitif vakalar böyle artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir” dedi.

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde koronavirüs denetimlerine katılan Vali Ümit, otobüsle seyahatte HES kodu uygulamasını denetledi.

Denetlemenin ardından açıklama yapan Vali Ümit, koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle il genelinde 116 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Yurtlarda şu an 21 kişi kalıyor. Yurtlarda kalanlar grup grup. Bir kısmı izolasyona tabi olduğu halde bilerek dışarıya çıkmış ve yakalanmış kişiler. Bir kısmı da izole olduğunu biliyor ama izole olacak yeri yok, onları da alıyoruz" diye konuştu.

Bolu’da bulunan hastanelerde yatak sayısının şimdilik yettiğini belirten Vali Ümit, “Hastaları yatıracak yatağımız var. Her gün pozitif vakalar da var. Bu pozitif vakalar böyle artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir. Şu an yatak sorunumuz yok ama yarın olmayacak diye bir konu söz konusu değil. Biz ne yapıp edip salgının önüne geçmemiz lazım. Tedbirlere ve kurallara uymamız lazım" dedi