Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU’NUN PARASININ BOLU’DA KALMASINI İSTEMEYEN KİMLERDİR?”

“BOLU’NUN PARASININ BOLU’DA KALMASINI İSTEMEYEN KİMLERDİR?”
CHP İl Genel Meclis Üyeleri, geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın dile getirdiği Bolu İl Özel İdaresi tarafından açılan Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

CHP İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Erhan Beykoz, Eyüp Beşli, Erdal Tombak, Alaattin Karadoğan ve Bedri Pehlivan; Sazakiçi Grup Köyleri’ne yapılacak olan asfalt kaplama işinin, ihaleyi en düşük teklifin %15 altında yapmayı taahhüt eden Bolu Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini belirtti. CHP’li İGM üyeleri, Bolu halkının parasının yabancı işletmelere gitmemesi ve çalışmanın bir an önce yapılıp vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri adına açıklamayı yapan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, Bolu halkının hakkını savunduklarını belirterek, “Siyaset ve bürokrasi, millete hizmet etmek için araçtır. İktidarlar gelir geçer ama asıl olan yapılan hizmetlerin kalıcı olduğu gibi, uzun yıllarca çözüm odaklı olmasıdır. CHP il genel meclisi üyeleri olarak bu bilinçle, Bolu’ya yapılacak olan doğru hizmetlerin tamamına evet derken, yanlışlarda da muhalefet görevimizi en şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Mecliste bu güne kadar sizlerden aldığımız yetki ile sizlerin haklarını savunduk, savunmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu gün burada Bolunun yarınlarına, çocuklarımızın ve geleceğimizin nasıl heba edildiğini sizlere anlatmak için toplandık” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİ GÖZ ÖNÜNE ALINMADAN, İHALE 3 AY BEKLETİLDİ”

Beykoz, Bolu Belediyesi’nin İl Özel İdaresi tarafından açılan Sazakiçi Grup Köyleri’nin Asfalt Kaplama İhalesi’ni kazanmasına rağmen ihalenin iptal edildiğini ardından davet usulü şeklinde yapılan ihaleye belediyenin talep etmesine rağmen davet edilmediğini söyleyerek, “Sazakiçi grup köylerimizin asfalt ihalesi için il genel meclisinden ayrılan para ile Temmuz ayında ihaleye çıkılması kararı alındı. Yapılan ihale Bolu Belediyesi şirketi ihaleyi aldı. Şartnamede yazılan tüm işlerin yapılması adına iş teslimi yapılacağını beklerken, bir anda ihale iptal edildi. Yaz günleri olduğu için bir an evvel yapılması gereken gurup köy yolları sıcak asfalt ihalesi aradan geçen 3 ay sonra yeniden ihaleye çıktı. Bu arada Sazakiçi köylerimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyeti göz önüne alınmadan, ihale 3 ay bekletildi. Parası hazır olan asfalt ihalesi Eylül ayının 2.haftasında yeniden ihaleye çıkmak üzere ilan edildi. İkinci ihale eylül ayı ortasında davet usulü yapılacağını öğrendik. Yapılacak ihaleye çağrılacak firmalar belli olmadan evvel, yani 11.09.2020 tarihinde en düşük teklifi veren şirket dilekçe ile ihaleye davet edilmesini istedi. Resmi yolla verilen dilekçeye rağmen ihaleye çağrılmayan Bolu Belediyesinin yerine 4 firma çağrıldı ve ihaleye katılan 2 firma ile ihale bir işletmeye verildi. İhale işi alan firmada kaldıktan sonra, ihale tekrar iptal edildi” ifadelerini kullandı.

“OLASI 800 BİN LİRA BİRİLERİNİN CEBİNE GİRECEKTİR”

Erhan Beykoz, Bolu Valisi Ahmet Ümit’i arayarak konuyu paylaştığını dile getirerek, “Konuyu öğrendikten sonra Vali Sayın Ahmet Ümit’i arayarak konuyu kendisiyle paylaştım. Olayı öğrenen sayın vali, konuyu inceleyeceğini söyledi. Öğreniyoruz ki, Cuma günü yapılan davet üzeri ihaleye 10 firma davet edilirken içlerinde yine en düşük teklifi veren BES şirketi davet edilmemiştir. Davet edilen 10 firmadan da sadece bir ya da iki firma katılıyor ve ihale ilk yapıldığı gibi ilgili işletmeye veriliyor. Yapılan bu ihale onaylanması halinde Bolu’nun dolayısıyla İl özel İdaresinin kasasında kalması olası 800 bin lira birilerinin cebine girecektir” şeklinde konuştu.

“BOLU’NUN PARASININ BOLU’DA KALMASINI İSTEMEYEN KİMLERDİR?”

İhalenin Bolu Belediyesi’ne verilmesi halinde 800 Bin TL kar elde edileceğine dikkat çeken Beykoz, “Grup köylerimizin mağdur olmasını bile düşünmeden ilk ihale neden iptal edildi? Bolu’nun parasının Bolu’da kalmasını istemeyen kimlerdir? Bunun adı Bolu’yu ve Bolunun yarınlarını sabote etmektir. Bolu’nun parasının Bolu köylerine hizmet olarak dönmesine engel olan ve bu kadar açık şekilde yapılan yanlışların yapanlar kimlerdir? Bolu’nun 1 kuruşuna dahi dikkat ederken şimdi yaklaşık 800 bin lirasının iç edilmesi emrini kim verdi?” ifadelerine yer verdi.

“İHALENİN BİR AN EVVEL YAPILARAK KÖYLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERİLMELİ”

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle asfalt kaplama işinin bir an önce tamamlanmasını ve Sazakiçi Grup köyleri halkının mağduriyetinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi; “Bolu Ak Parti Belediyesiyle yönetildiği zamanlarda protokol ya da farklı ihale şekliyle Bolu Belediyesine verilen işler neden ısrarla verilmek istenmiyor? Bolu’nun parasının başka işletmelere gitmesi vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Kış aylarının yaklaşmakta olduğu ve ihalenin bir an evvel ihale yapılarak köylerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Yapılan tüm duyarsızlıklar ve yanlışlıklar doğrultusunda yasal yollar saklı olmak üzere gerekenin yapılacağının bilinmesini istiyoruz. Burada hatayı yapan, yandaşlık yapan, Bolu’nun menfaatlerini yok sayan her kim ise hesabı sorulmalıdır. Ayrıca devleti zarara uğratan, görevi kötüye kullananlar içinde devletin savcılarını göreve çağırıyoruz. Çıkacak sonuçları siz saygıdeğer Bolu Halkı ile paylaşacağız.”

Erhan Beykoz son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Bolu Valiliği’ne yazılan; söz konusu işi, ihaleye gelecek en düşük teklifin %15 altında yapacağını taahhüt eden dilekçeleri gösterdi.

 

 

Etiketler: bolu haberler