Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZE İNTİKAL ETTİĞİNDE GEREKEN YAPILACAKTIR”

“BİZE İNTİKAL ETTİĞİNDE GEREKEN YAPILACAKTIR”
İzolasyon kuralına uymayan yeni tip korona virüs hastaları ve temaslılarının, vatandaşların sağlıklarını riske attıkları gerekçesiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında girişlerde HES kodu sorgulama zorunluluğu getirilmişti. Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizdeki HES kodu uygulamasına dair bilgiler verdi.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz aylarda , Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, özellikle il dışından en çok ziyaretçinin geldiği Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'na girişlerin Hayat Eve Sığar "HES" uygulaması ile yapılmasına karar verilmişti.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, "HES" uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bizim ilimizde sadece Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı olmak üzere mesire yerlerine girişlerde HES kodu uygulaması yapıyoruz. Bunun dışında birde genel anlamda kimlik sorgulaması yapıyoruz. Bakanlığımızın genelgesi bize intikal ettiğinde tabi ki gereken yapılacaktır. Bazı illerin kendi inisiyatifi ile kamu kurum ve kuruluşlarında girişlerde HES kodu uygulaması yaptığını biliyoruz. Şu aşamada bizde bahsetmiş olduğumuz yerler dışında HES kodu uygulaması henüz yok” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler