Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKENT’TE 3 GÜN BOYUNCA BOLU RÜZGARI ESTİ

BAŞKENT’TE 3 GÜN BOYUNCA BOLU RÜZGARI ESTİ
Bolu Belediyesi, Ankara’da düzenlenen 4. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda yerini aldı. ATO Congresium’da gerçekleşen fuarda Bolu Belediyesi bünyesinde kurulan “Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”, açtığı stant ile Bolu’ya has yöresel ürünleri tanıttı. Stant ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.


Başkent Ankara’da 3 gün boyunca Bolu rüzgârı esti. Bolu Belediyesi tarafından kısa süre önce kurulan “Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi”, Ticaret Bakanlığı tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 4. Türkiye Kooperatifler Fuarı’na katıldı.

FUARIN EN GÖZDE STANTLARINDAN OLDU

Türkiye’nin dört bir yanından gelen birçok kooperatife ev sahipliği yapan dev fuarda Bolu Belediyesi kooperatifinin açtığı stant büyük ilgi gördü.

Bolu’ya özgü birçok yöresel ürünün tanıtımlarının yapıldığı stant; 3 günde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan gibi önemli isimler ile binlerce kişiyi ağırladı. Bakan Selçuk ve CHP Aydın Milletvekili Tezcan standı ilgiyle gezerek, başta ıza buğdayı olmak üzere Bolu’ya özgü yöresel ürünler hakkında stant görevlilerinden bilgiler aldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da fuarın ilk gününde Ankara’ya giderek standı ziyaret etti. Başkan Özcan stantta, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, CHP Milletvekili Bülent Tezcan ve diğer ziyaretçilere Bolu’nun yöresel ürünlerini tanıttı.

MARKA UZMANI ATAMAN: “50’YE YAKIN ÜRÜN TANITIYORUZ, BÜYÜK İLGİ VAR”

Standın büyük ilgi gördüğünü belirten Gıda ve Tarım Marka Uzmanı Mine Ataman, yaptığı değerlendirmede, “Bolu Belediyesi’nin kurmuş olduğu, çok taze Köroğlu Kooperatifi’nin bugün Ankara’daki kooperatifler standındayız. Standımız çok farklı, çok özel. Aslında biz buraya Bolu’nun toprağını getirdik, suyunu taşımış olduk. Bolu’ya ait ne varsa her şeyi buraya taşıdık. Bugün üçüncü günümüz, çok ilgi var. Biz çok memnunuz. Çünkü geçen yıl ıza buğdayı ile başlatmış olduğu yerel ürün projesi giderek büyüyor. Neredeyse burada 50’ye yakın ürünümüz var. Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çoğalttığı endemik bitkilerin örnekleri var. Yerel tohumlarımız var. Bazıları daha önce hiç ekilmiyordu, bunlar köylerimizden toplandı bu proje çerçevesinde. Tanju Başkanımızla birlikte bende bu projenin içerisinde olmaktan mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler