Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANLIĞINA NURTEN ÖZTÜRK SEÇİLDİ

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANLIĞINA NURTEN ÖZTÜRK SEÇİLDİ
Zeynep Erkunt Armağan'dan boşalan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına Opet Petrolcülük AŞ Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Bolu Mengen’li Nurten Öztürk seçildi.


Zeynep Erkunt Armağan'dan boşalan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına Opet Petrolcülük AŞ Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk seçildi.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş; “TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu Başkanlığı’na seçilen, başarılı girişimciliği kadar yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da örnek gösterilen OPET Petrolcülük Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, değerli hemşerimiz Nurten Öztürk’ü̈ kutlar, Türkiye’de 81 ilde kadın girişimciliğinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu’nda yapacağı tüm çalışmalarda başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu video konferans yöntemiyle TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

“YENİ PROJELER GÜNDEMDE”

Video konfersans’ta konuşan Nurten Öztürk de ülke sevdalısı bir iş kadını olarak görevi kabul ederken düşündüğü tek şeyin bu kadar değerli, saygın, birikimli iş gücüne duyduğu inanç ve birlikte ülke için yapabileceklerinin yarattığı heyecan olduğunu bildirdi.

Kendisine verilen bu onurlu görev süreci içinde hedefinin mevcut projelerin en sağlıklı biçimde yürütülmesi ve geliştirilerek tabana yaygınlaştırılması olduğunun altını çizen Öztürk, “Öncelikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminin olumsuz etkilerini minimize edecek temizlik, hijyen, sağlık alanlarında projeler üretmek, soluğu tükenmiş ama ülkemiz için gerekli projelerin desteklenmesi ve hedefe ulaşmasının çabuklaştırılması, ülkeyi ve ülke insanını değiştirip geliştirecek, doğaya, vatana ve yaşama saygı projeleri üretmek ve uygulamak olacak” dedi.

Nurten Öztürk kimdir?

Nurten Öztürk, 1949 yılında Bolu- Mengen'de doğdu ve ilk ve ortaokulu aynı ilçede tamamladı. Sırasıyla Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü'nü bitiren Öztürk, 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu'nda Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı.

Aynı yıl okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi. Görev aldığı tüm okullarda laboratuvar çalışmalarına öncelik verdi. 1984'te öğretmenlikten ayrılarak 1980'de kurulan aile şirketi Öztürkler Petrol'de çalışmaya başladı.

Eşiyle 1992'de İstanbul'a gelerek Türkiye'nin ilk yerli akaryakıt şirketi OPET Petrolcülük AŞ'yi kuran Öztürk, şirketin her biriminde aktif olarak görev aldı. Öztürk, OPET'in Temiz Tuvalet Kampanyası'nın yanı sıra Yeşil Yol, Örnek Köy, Tarihe Saygı ve Trafik Dedektifleri projelerinin de fikir lideri ve yöneticisi konumunda bulunuyor.

Etiketler: bolu haberler