Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKOĞLU'NDAN ONKOLOG SORUNUNA TEPKİ

TÜRKOĞLU'NDAN ONKOLOG SORUNUNA TEPKİ
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu'da kanser hastalarının onkolog bulunmadığı için büyük mağduriyet yaşadığını belirten Türkoğlu, "AK Partili Milletvekilleri aylardır doktoru olmayan Bolu'dan haberdar değil mi?" dedi.

Bolu'da kanser hastalarının onkolog bulunmadığı için büyük mağduriyet yaşadığını belirten Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Bildiğiniz gibi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk  Temmuz ayında görevinden ayrılmıştı. Bolu’da yayın yapan bazı haber sitelerimizin duyurduğu gibi  Temmuz ayından artık sonuna yaklaştığımız Eylül ayının sonuna kadar ne yazık ki Tıp Fakültemizin Onkoloji Bölümüne Onkolog ataması yapılmadı. İlimizde tedavi gören yüzlerce kanser hastası vatandaşımız aylardır mağdur durumda. Yüzlerce insanımızın sağlığını ve hatta hayatını  etkileyen böylesi önemli bir sorun neden çözülmüyor? İlimiz doktorlar için bir sürgün bölgesi mi? İlimizde Onkoloji Bölümünde tedavi görecek kadar fazla hasta mı yok?  Aradan aylar geçmesine rağmen Bolu’ya Profesör düzeyinde uzman bir doktorun atanamamasının sebebini merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SİTEM!

Türkoğlu, AK Partili vekillere tepki göstererek, "Geçmiş aylarda ilimize atanan bir tane doktoru bile basın açıklamasıyla kamu oyuna duyuran ve bundan övünen AKP Bolu İl Başkanı Sayın Nurettin Doğanay ve Ankara’da Bolulu yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek için bulunan AKP’li milletvekilleri aylardır doktoru olamayan Üniversitemizin Onkoloji Bölümünden haberdar değiller mi? Yüzlerce Kanser tedavisi gören vatandaşımızın, özellikle içinde bulunduğumuz Covid-19  salgını sürecinde başka illere sevk edilmesine nasıl  göz yumabilirler! Tedavi gören yüzlerce hastamızın sağlığını nasıl riske atabilirler! Görmezden gelebilirler!  Covid-19 virüsü ile halkımızı baş başa bırakan AKP iktidarı bugün nüfusu 300 bin gecen Bolu gibi bir ile bir tane Onkolok doktor gönderemez duruma gelmiştir.  Her fırsatta, yılların emeğiyle yetişen doktorlarımızı, bilim adamlarımızı başka mahallenin çocuğu olarak gören,  sorunlarını görmezden gelen, meslek örgütleriyle uğraşan iktidar sahipleri,doktor olmadığı için tedavi göremeyen her hastamızın hayatından sorumludur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak özellikle covid-19 salgını sürecinde kanser tedavisi gören hastalarımızın mağdur edilmemesi adına,  en kısa zamanda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümüne doktor atanıncaya kadar bu konun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.