Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“12 OKULDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI TAMAMLANDI”

“12 OKULDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI TAMAMLANDI”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizde güçlendirilmesi yapılan okullarla ilgili bilgiler verdi. Vali Ümit, Milli Eğitim Bakanlığının tahsis etmiş olduğu ödeneklerle, okulların ihtiyaçlarının yerel imkânlardan da katkı sağlanarak karşılandığını ve karşılanacağını belirtti.


Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, geçtiğimiz ayda ilimiz genelinde yürütülmekte olan bakım ve onarım ile güçlendirme çalışması devam eden okul binalarını gezip incelemelerde bulunmuş,  devam eden çalışmalar hakkında bilgiler vererek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız olduğu belirlenen 20 okulda başlatılan güçlendirme çalışmalarında sona gelindiğini ifade etmişti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yeni eğitim öğretim dönemi töreninde açıklamada bulunan Vali Ümit, 12 okulun güçlendirme çalışmasının tamamlandığı dile getirdi.

“FİZİKİ HERHANGİ BİR PROBLEMİMİZ YOK”          

12 okulda güçlendirme çalışması tamamlandığı ifade eden Vali Ümit; “Devletimiz her zaman olduğu gibi eğitim öğretime mümkün olduğunca en üst seviyede imkânlar sağlayarak görevini yapmakta ve yapmaya çalışmaktadır. İlimizde aciliyet arz eden 20 okulun güçlendirme ihaleleri süreç içerisinde yapılmıştı. Bugün itibariyle bu okullarımızdan 12 tanesini teslim almış durumdayız. Okullarımızın boyası ve tüm dezenfektan işlemleri yapıldı. Bundan sonra da okullarımızda özellikle bu konulara çok dikkat edilecektir. Fiziki herhangi bir problemimiz yok. Diğer okullarımızı da önümüzdeki günlerde inşallah teslim alacağız” şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE GAYRET EDECEĞİZ”

Vali Ahmet Ümit, öğrencilerin en iyi şekilde eğitim görebilmeleri için gerekenlerin yapılacağını vurgulayarak; “Milli Eğitim Bakanlığımızın tahsis etmiş olduğu ödeneklerle, okullarımızın bu tür ihtiyaçları tabi ki yerel imkânlardan da katkı sağlamak suretiyle karşılanmış ve karşılanacaktır. Netice de öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim öğretim görebilmeleri için mevcut şartları da zorlayarak en üst seviyede yardımcı olmaya, elimizden geleni yapmaya hep birlikte gayret edeceğiz. Bu imkânları sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Kabine üyelerimiz, Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen üst ve ast her kademedeki zevata gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler