Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA "19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ" TÖRENLE KUTLANDI

BOLU’DA
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilimizde Bolu Valiliği organizasyonunda Anıtpark’ta tören düzenlendi.


Haber: Aslı Akış

Gaziler günü tören programına, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Mustafa Köse, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, askeri erkan, Gaziler ile Şehit yakınları katıldı.

Tören, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Valilik çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasıyla başladı. Bolu Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Mustafa Köse, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“TÜRK MİLLETİ İŞGAL VE ESARETE ALIŞKIN OLMAYAN BÜYÜK BİR MİLLETTİR”

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman yardımcı, gaziliğin anlam ve önemini anlatarak; “Sakarya Medyan Muharebesinin kazanılmasına müteakip başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik unvanı verişmiş ve bu vesileyle bugün gaziler günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışkın olmayan büyük bir millettir.  Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlara karşı 3 kıtada kılıç sallamış zaferden zafere koşmuş ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan millet bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır” diye konuştu

“GAZİLERİMİZİN BU ANLAMLI GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak; “Sayın valim ilimize geldiğiniz günden beri gaziler ve şehit aileleri ile olan alakanızla hepimizin kalbinde yer ettiniz. Devletimizin desteğini ve varlığını bizlere hissettirdiniz. Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik unvanı vermiştir.  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, Kurtuluş Savasında, Kore’de Kıbrıs’ta terörle mücadele ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını bu aziz vatanda adayan tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal gazilerimizi rahmetle anıyor tüm gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman Yardımcı ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmalarının ardından Anıtpark’ta düzenlenen Gaziler Günü programı sona erdi.

VALİ ÜMİT GAZİLER İLE SOHBET ETTİ

Tören sonunda Anıtpark’ta gazilerle sohbet eden Bolu Valisi Ahmet Ümit ve protokol üyeleri Korona virüse karşı gazilere uyarılarda bulundular. Gazilerin sağlıklarına dikkat etmelerini istediler.

Etiketler: bolu haberler