Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”
MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, koronavirüs salgını döneminde görevi başında canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Başaran, hayatlarını riske eden sağlık çalışanlarına destek olunması gerektiğinin de altını çizerek; “Sağlık çalışanlarımızın sesini duymak zorundayız. Sitemlerini dinlemeliyiz. Sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Sağlık çalışanları milli kahramanlarımızdır. Sahip çıkmalıyız” dedi.

Haber: Aslı Akış

MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde ülkemizde, sağlık çalışanlarının korona virüsle mücadelede yoğun mesai harcadığını, özveriyle gecesini gündüzüne katıp, aileleri ve sevdiklerinden uzak kalarak, vatandaşların sağlıklarını kendi canlarının önüne koyup görevlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getirmekte olduğuna dikkat çekti.  

“EN BÜYÜK GÖREV SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DÜŞÜYOR”

Başaran; “Sağlık çalışanlarımızın sesini duymak zorundayız. Sitemlerini dinlemeliyiz. Sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Bütün dünya, Covid 19 virüs salgını ile mücadele etmeye çalışıyor. Bu mücadelede en büyük görev sağlık çalışanlarına düşüyor. Covid – 19 Virüsü ile mücadele etmek, salgının yayılmasını önlemek, virüs kapmış hastaları ve onların temas ettiği kişileri tespit etmek, hastaların şifa bulması için tedavi etmek, bu dönemin yeni görevleri arasına girdi. Bu görevleri yaparken, aynı anda kendi sağlıklarını da korumaları gerekiyor.

“HER SAĞLIK ÇALIŞANI KARDEŞİMİZ KUTSAL BİR CAN TAŞIYOR”          

Ancak unutmayalım ki, her sağlık çalışanı kardeşimizde kutsal bir can taşıyor, ailesi, arkadaşları, komşuları ve sosyal hayatları var. Sağlık çalışanları virüs bulaşma tehlikesine karşı, aileleri ile vakit geçiremez durumdalar. Çocuklarına yeterli vakit ayıramıyorlar. Arkadaşları ve akrabaları ile görüşemiyorlar. Komşuları ile ilişkileri bitme noktasına gelmiş. Sosyal hayatları ise artık yok. Eşleri de çalışan sağlık memurları perişan durumda, çocuklarına bakıcı bulmakta zorlanıyorlar. Oturdukları evlerde, apartmanlarda komşuları tarafından dışlanan sağlık çalışanlarımız olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Sağlık çalışanı olduğu için kiraladığı evden çıkartılmak istenenler var” şeklinde konuştu.  

“EK ÜCRET VE SOSYAL YARDIMLAR TAHSİS EDİLMELİ”

Yaşamının bitiren sağlık çalışanlarının ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini de vurgulayan Cihan Başaran; “Sağlık çalışanlarından Covid – 19 virüsüne yakalanan ve tedavi görenler var. Yaşam mücadelesini kaybedip hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız var. Böylesine riskli ve psikolojik baskı altında görev yapan sağlık çalışanlarımıza minnettar olmamız gerekir. Ayrıca virüs ile mücadele döneminde, sağlık çalışanlarına ek ücret ve sosyal yardımlar tahsis edilmelidir. Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımızın ailelerinin ihtiyaçları giderilmeli, yaşam kaybı ile ilgili ek ödenek yardımları tahsis edilmeli, bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin ihtiyaçları giderilmeli, çocukları var ise eğitim hayatları boyunca masrafları tamamen desteklenmelidir.

Bu vesile ile zor günlerimizde canla başla bu millete hizmet eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı borç bilirim. Bu hastalığa yakalanıp tedavi görenlere acil şifalar, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dilerim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler: bolu haberler