Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu "Tükeniyoruz Ölüyoruz Haftası'na" destek verdi

Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu
Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu, artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden vatandaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında siyah kurdele takarak Kovid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin arttırılmasına dikkat çekti.
Türk Tabipleri Birliği, tüm illerdeki tabip odalarıyla birlikte siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu gerçekleştirdi. Bolu Düzce Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri 14 ve 18 Eylül tarihleri arasında ilan edilen “YönetemiyorsunuzTükeniyoruz Haftası”na Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi önünden destek verdi. Bolu Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından basın açıklaması öncesinde, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“TEDBİRLER AZALDIKÇA VİRÜS YAYILIM HIZI ARTMAKTADIR”

Bolu Düzce Tabip Odası adına açıklama yapan Bolu Düzce Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız, pandemi döneminde sağlık çalışanlarını siyah kurdele takarak farkındalık oluşturmaya davet ederek; “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ülkemizi de derinden etkilemeye devam etmektedir. Mayıs ayı sonunda düşmeye başlayan grafik, bir süre yatay seyrettikten sonra, Temmuz ortalarında tekrar yükselme eğilimine girmiş ve bugünlerde ivme kazanarak artmıştır. Görülen o ki, tedbirler arttıkça virüs yayılım hızı azalmakta, tedbirler azaldıkça virüs yayılım hızı artmaktadır. Önceleri bize uzak gibi görünen virüs artık, yakın çevremize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza kadar bulaşmış hatta ailemizin içine kadar girmiştir. Hasta etmeye, canlarımızı almaya devam etmektedir. Covid poliklinikleri, servisleri ve yoğun bakımları, zaman zaman, neredeyse taşma noktasına kadar gelmektedir. Eğer kontrolü sağlayamazsak sağlık kurumlarının ve çalışanlarının önüne kaldıramayacağı kadar büyük bir yük koymuş oluruz.

“HASTA SAYISI ARTIKÇA SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLÜM SAYISI ARTMAKTADIR”

Bu süreçte virüsten en çok etkilenen kesim sağlık çalışanları olmuştur. Toplumda hasta sayısı artıkça, hastalığa yakalanan sağlık çalışanı sayısı ve buna paralel olarak sağlık çalışanı ölüm sayısı artmaktadır. Stres, fazla çalışma saatleri, uzun süre virüs yüküne maruz kalma, yetersiz KKE sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkileri daha da artırmaktadır. Aşı ya da etkili bir tedavi bulununcaya kadar tedbirlere sıkı sıkıya uymak ve uyulmasını sağlamak çok önemlidir.

“ERKENDEN TEDBİRLER ALINMAZSA İÇİNE DÜŞECEĞİMİZ DURUMU KESTİRMEK ÇOK ZOR DEĞİLDİR”

Burada başta yöneticilerimiz olmak üzere herkese önemli görevler düşmektedir. Önümüzdeki süreçte Covid-19 ile birlikte mevsimsel gribal enfeksiyonların çakışacağı bir dönem bizi beklemektedir. Erkenden ve yeniden bazı tedbirler alınmazsa içine düşeceğimiz durumu kestirmek çok zor değildir. İşte bu yüzden Türk Tabipleri Birliği ve Bolu Düzce Tabip Odası olarak 14-18 Eylül tarihleri arasında Covid-19’a dikkat çekmek amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunmaktayız.

“GERÇEKTEN; TÜKENİYORUZ, ÖLÜYORUZ”

Sağlık çalışanlarını bu dönemde siyah kurdele takmaya davet ediyoruz, bilboardlarda ve afişlerde ‘tükeniyoruz’, ‘ölüyoruz’ etiketleri altında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten;  tükeniyoruz, ölüyoruz. Bugün burada ve tüm sağlık kurumlarında hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.