Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da sayı 120'nin üzerine çıktı

Bolu'da sayı 120'nin üzerine çıktı
Bolu’da korona virüs tedbirleri kapsamında belirli periyodlarla uygulanan denetimlere katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, son 1 ayda Bolu’da izolasyon kurallarını ihlal eden çok sayıda vatandaşın yakalandığını belirterek, “18 Ağustostan itibaren çok yoğun bir şekilde güvenlik kuvvetlerimizle birlikte bu işin peşindeyiz bugüne kadar ilimizde çok sayıda kişiyi yakaladık. Toplamda 120’nin üzerinde kişi yakalandı” dedi.
81 ilde belirli periyodlarla uygulanan koronavirüs denetimleri kapsamında Merkez durakları önünde gerçekleştirilen denetim uygulamalarına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik katıldı. Vali Ümit, duraklara gelen otobüslerde vatandaşlara maske, mesafe, hijyen konusunda uyarılarda bulundu, HES kodu uygulamasıyla ilgili bilgi verdi. Konuşmasının ardından otobüste bulunan vatandaşlara maske dağıttı.

“120’NİN ÜZERİNDE KİŞİ YAKALANDI”

Vali Ümit, koronavirüs denetimlerinde izolasyon kurallarını ihlal eden çok sayıda vatandaş olduğunu belirterek, “ Denetimlerimizin temelinde özellikle bilgilendirme, bilinçlendirme söz konusu. İzolasyona tabi olduğu halde evinde bulunmayıp dışarıda gezen vatandaşlarımız var. 18 Ağustostan itibaren çok yoğun bir şekilde güvenlik kuvvetlerimizle birlikte bu işin peşindeyiz bugüne kadar ilimizde çok sayıda kişiyi yakaladık. Toplam 120’nin üzerinde kişi yakalandı. Ama son birkaç gündür izolasyon için KYK’ya ait yurt tahsis ettik. Bundan sonraki süreçte yapmış olduğumuz denetimlerde izolasyona tabi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızı buraya alıyoruz. İzolasyon kurallarını ihlal eden vatandaşlarımızı KYK yurtlarına yerleştiriyoruz. Sürelerini dolduruncaya kadar orada olmak zorundalar. Yurt ücretlerini tahsis ediyoruz. Orada karantina tedbirlerini sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.