Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“12 MİLYON BOLU BELEDİYESİNİN KAYNAKLARINDAN HARCANMIŞ”

“12 MİLYON BOLU BELEDİYESİNİN KAYNAKLARINDAN HARCANMIŞ”
Bolu Belediyesi tarafından 2016 yılında Alpağut Mahallesi’nde 90 bin metrekare alanda inşasına başlanılan ve 2019 yerel seçimleri öncesi ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı gerekçesiyle Bolu Belediyesi’nden alınarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen “Uluslararası Köroğlu Parkı” için geçmişte yaklaşık 12 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yargı yoluna giderek o parayı geri isteyeceklerini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bolu’ya yapılması planlanan “Millet Bahçesi” projesinin ihalesine ilişkin açıklamada bulundu. Özcan; “Nasıl bir ihaleye çıkacaklar o konuda bir bilgiye sahip değilim. İnşallah Bolu’muza yakışır bir proje olur. Bolu’muza değer katan bir Millet Bahçesi olur” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Millet bahçesi projesini kendileriyle paylaşılmadığını da ifade eden Başkan Özcan, “Bolu Belediyesi olarak Köroğlu Park’ın Millet Bahçesi olması konusundaki ihaleye girme düşüncemiz yok. Millet Bahçesi projesini bizimle paylaşmadılar. Orada itilaf konusu olan at ve atın kaidesi var. Burada 12 milyon lira Bolu Belediyesinin kaynaklarından harcanmış. Ben orayı geri alıyorum diyorsam, 1.’si Bolu Belediyesinin hakkını vermek lazım. Biz bu konuyla ilgili yargı yoluna giderek paramızı da geri isteyeceğiz.  2.’si Böyle bir proje yapılırken bu projenin Bolu Belediyesiyle de paylaşılması gerekiyordu. Çünkü Millet Parkı bir mesire yeri olacak. Dolayısıyla burada belediyeyle iş birliği halinde projenin hazırlanması gerekiyordu. Bunun da eksikliğini görüyoruz, üzülerek söylüyorum” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH BOLU’MUZA YAKIŞIR BİR PROJE OLUR”

Millet bahçesi ile ilgili projeyi göremediğini dile getiren Başkan Özcan; “Projeyi görmedim. Nasıl bir ihaleye çıkacaklar o konuda bir bilgiye sahip değilim. İnşallah Bolu’muza yakışır bir proje olur. Bolu’muza değer katan bir Millet Bahçesi olur. Önümüzdeki süreçte bizim üzerimize düşen bir şey olursa biz bakanlığımıza destek vermeye hazırız. Bunlar baştan istişare edilerek yapılsaydı daha güzel olur” ifadelerini kullandı.  

“BİZİM VERGİLERİMİZLE YAPILDI”

Köroğlu Park’ta bulunan at ve kaidesi harcamalarının Bolu Belediyesi tarafından yapıldığının da çizen Başkan Özcan;  “Yapılan at ve kaidesi ile ilgili harcamaları biz istemek durumundayız. Çünkü Bolu halkı “bu bizim vergilerimizle yapıldı“ denildiğinde bizim verecek bir cevabımız olmalı. . Bu paranın geri alınması konusunda avukatlarımıza talimat verdi. Gerekirse yargı yoluna başvurmalarını da söyledim” dedi. 

Etiketler: bolu haberler