Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

AK PARTİ’DE KONGRE HEYECANI BAŞLADI

AK PARTİ’DE KONGRE HEYECANI BAŞLADI
AK Parti İl Başkanlığı tarafından Mart ayında başlatılan ve korona virüs ile mücadele kapsamında ertelenen AK Parti Bolu İlçe Teşkilatları 7. Olağan Kongreleri kaldığı yerden devam ediyor. Kaldığı yerden devam kongrelerde AK Parti Dörtdivan ilçe başkanlığına Hasan Ural, AK Parti Yeniçağa İlçe Başkanlığına Uğur Şahin seçilerek güven tazeledi.


Haber: Aslı Akış

Dörtdivan ve Yeniçağa kongrelerine, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Yahya Çelik, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.

AK Parti Bolu Teşkilatı, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kongre sürecini askıya almıştı. Korona virüs salgını dolayısıyla ara verilen ilçe kongreleri Dörtdivan ve Yeniçağa İlçe Kongreleri ile başladı.

Dörtdivan Şehit Durmuş Yıldız Spor Salonunda ve Yeniçağa Gençlik ve Spor İlçe binasında korona virüs önlemleri altında yapılan kongrelerde maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Partide yol yürümenin zor olduğuna dikkat çekerek kongre süreçlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLAMAYA GELDİK”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti kongrelerinde heyecanın, coşkunun seçimden seçime olmadığına vurgu yaparak; “Bizde coşku ve heyecan dönemsel değil her zamandır, seçimden seçime değil bir ömür boyudur. Biz herhangi bir parti değiliz. Bizim adımız AK Parti. Adımız AK Parti liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece nefes aldığımız her an bizim aşkımız da bizim heyecanımız da coşkumuz da bitmez. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olamaya geldik. Burada gurur, kibir yok. Burası birilerinin afra tafra yapacağı bir yer değil. Biz bunu asla yapmayacağız yapanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bizim için tebessüm bir sadakadır bunu böyle bileceğiz çünkü biz bu yola çıkarken bu yolda yolculuk yaparken örnek aldığımız kişi siyasi tecrübesinden yararlandığımız kişi, dünyada kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu olan son yüzyıla baktığımızda dünya lider arıyorsa o liderin adı; bugün mavi vatanda, Suriye’de, dünya coğrafyasında adından söz ettiren ve Türklüğün onuru ve gururunu korumak için 7 düvele karşı savaş veren Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenecektir” şeklinde konuştu.

“KONGRE SÜREÇLERİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

Doğanay, Ak Partinin kongre sürecinden güçlenerek çıkacağını ve 2023 hedeflerine doğru yürüyeceğinin altını çizerek; “Zordur bu davada yol yürümek, bu davanın içinde yolculuk yapmak 7 düvele karşı savaş vermek öyle kolay değildir. Bunun için önce nefsinizi ayaklar altına alacaksınız. Bunu yaparken gurur yapmayacaksınız. Öylesi bir coğrafyada yaşıyoruz ki; bu coğrafyada yaşarken dünyanın mihenk noktalarından bir tanesindeyiz. Bu davada insan kibir, gurur yapmamalı küçük hesapların içine girmemeli. Küçük hesapların içerisine girenler kısa vadede bir yerde olanlar yarın hepsi yok olacaklar. Biz bunu ak parti kurulduğu günden bu yan baktık ve gördük. AK Partide yol yürümek mert, delikanlı insanların işidir. Yürüdüğümüz yolda karşımıza problemler çıkabilir ama 2023’e biz yürüyeceğiz ve yürümeye devam edeceğiz. AK Parti davası çileye talip olanların davasıdır. Bu destan kızıl elma yolunda Türk’ün ayak sesleridir. Dolayısıyla kongre süreçlerinden Ak Parti güçlenerek çıkacaktır. Kongre sürecimiziniz partimize, bolumuza ülkemiz hayırlar getirmesini canı gönülden temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İki ilçede de yapılan kongrelerde protokol konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. Kongrelerde, AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanlığına Hasan Ural; Yeniçağa İlçe Başkanlığına ise Uğur Şahin yeniden  seçildi.

 

 

Etiketler: bolu haberler