Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ONKOLOJİ DOKTORU GELECEK Mİ?

ONKOLOJİ DOKTORU GELECEK Mİ?
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Nur Öğün, BAİBU Tıp Fakültesi’nde Onkoloji Bölümü ile ilgili açıklamada bulundu. Öğün; “Onkolojiyle alakalı sorunun hızlıca çözüleceğini düşünüyorum. Valimiz, Sağlık İl Müdürümüz ve ilin tüm siyasileri çaba içindeler. Hastalarımız mağduriyetlerinin geçici giderilmesi, tanı konulması ve tedavinin başlanması açısından Düzce’den hizmet alabilirler” dedi.

MUHAMMED HOCA RESMEN AÇIKLADI

Özel haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz aylarda BAİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan BAİBU Tıp Fakültesi Onkoloji Doktoru Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk emekli olmuştu. Kemoterapi tedavisi devam eden hastaların durumu ile ilgili bilgiler veren BAİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Nur Öğün, Onkoloji hastalarının mağduriyet yaşamamaları için kemoterapi tedavilerine devam ettiklerini fakat tanı konulma noktasında Düzce’deki iki Onkololoji doktoruna gidilebilineceğini dile getirdi.

“KEMOTERAPİ VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Başhekim Doç. Dr. Muhammed Nur Öğün, başta Bolu Valisi Ahmet Ümit olmak üzere, İl sağlık Müdürü ve ilimizin siyasilerinin konuyla yakından ilgilendiklerini altını çizerek; “Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk yıllarca hastanemizde hizmet vermiş bir onkoloji doktorumuz. Kendisi emekliye ayrıldı ve o emekliye ayrıldıktan sonra bölümde başka bir hoca olmadığından onkoloji bölümü şimdilik tam olarak bir hizmet verme durumunda değil. Onkoloji hastalarımız için Düzce’de iki tane Onkolog var. Düzce’de bazı şeyler eksik olduğunda bizde buradan destek veriyoruz. Hastalarımız şimdilik oradan tanı konulması ve tedavinin başlaması açısından hizmet alabilirler. Orada başlanan tedaviyi burada uygulayabileceğimiz bir kemoterapi merkezimiz var. Hala kemoterapi vermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla tedavilerin aksaması konusunda net bir sıkıntı olduğunu söylemek doğru olmaz. Ancak takiplerin ve bir takım tanı konulması, tedavi başlanması gibi durumların şuanda yapılamayacağını söyleyebiliriz. Onkoloji doktoru gelecek mi, tabi ki gelecek. Bolu’da her zaman bu tarz özellikli işler yapılmıştır. Bun konuyla ilgili Valimiz, Sağlık İl Müdürümüz ve ilin tüm siyasileri çaba içindeler” ifadelerini kullandı.

“ONKOLOJİYLE ALAKALI SORUNUNDA HIZLICA ÇÖZÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Muhammed Nur Öğün, onkoloji hastalarının bir süre Düzce’de tanı ve tedavi için hizmet alabileceklerini vurgulayarak; Geçtiğimiz mecbur hizmet kurasında onkoloji hocası alımı yapılmaya çalışıldı ama olmadı. Ama bir sonraki atamada mutlaka hızlıca bir onkoloji doktoru alınacaktır diye düşünüyorum. Onkoloji doktoru ayrıca, rektörlük kanalıyla da gelebilir. Rektör Bey’in de bundan haberi var. Dekanımız, rektörümüz bu konuyla ilgileniyorlar. Belki bir hoca birde uzman alınabilir, belki daha fazla geniş bir kadroyla hizmet verme şansımız olabilir. Onun dışında Ankara veya çevre illerden resen görevlendirme yapılabilir. Tek doktor olduğu zaman böyle sıkıntılar olabilir. Daha önce Çocuk Nörolojisinde de böyle bir sıkıntı yaşamıştık. Çocuk nörolojisi hocamız da emekliye ayrılmıştı. O emekliye ayrıldıktan sonra bir 2-3 ay gibi bir boşluk oldu ama sağ olsunlar il yönetimi, siyasilerimiz çok hızlıca müdahale ettiler. Hızlıca bir çocuk nöroloğu geldi. 3 ay kadar bir sıkıntı yaşadık ama ondan sonra çözüldü. Onkolojiyle alakalı sorununda hızlıca çözüleceğini düşünüyorum. Gerçekten çok ilgileniyorlar, uğraşıyorlar. Bizzat takip ediyorum. Hastalarımız mağduriyetlerinin geçici giderilmesi, tanı konulması ve tedavinin başlanması açısından Düzce’den hizmet alabilirler. Biz burada tedavilerini eksiksiz bir şekilde uygulayabiliyoruz. O konuda hiçbir problemimiz yok” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler