Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

HES KODU UYGULAMASIYLA 78 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

HES KODU UYGULAMASIYLA 78 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı'na girişlerde zorunluluk getirilen HES kodu ile bu güne kadar işlem yapılan kişi sayılarını açıkladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, "18 Ağustos tarihinden bu güne kadar HES koduyla emniyet bölgemizde 41, jandarma bölgesinde 37 kişi olmak üzere toplam 78 vatandaşımız karantina tedbirleri dahilinde evinde olması gerekirken buralarda yakalandı. Yakalananların üçte ikisi il dışında diğeri ise Bolu'dan. Sorgulamalarımız devam ediyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, özellikle il dışından en çok ziyaretçinin geldiği Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'na girişlerin Hayat Eve Sığar “HES” uygulaması ile yapıldığını yineleyen Vali Ümit yaptığı açıklamada, karantina tedbirleri dahilinde evde olması gereken kişilerin yasağa uymayarak dışarıya çıkmaları dahilinde gerekli idari yaptırımların uygulanacağını vurguladı.

“78 VATANDAŞIMIZ KARANTİNA TEDBİRLERİ DAHİLİNDE YAKALANDI”

HES koduyla ilgili olarak 14 günde jandarma ve polis bölgesinde uygulamaların devam ettiğini aktaran Vali Ahmet Ümit, “18 Ağustos tarihinden bu güne kadar HES koduyla emniyet bölgemizde 41, jandarma bölgesinde 37 kişi olmak üzere toplam 78 vatandaşımız karantina tedbirleri dahilinde evinde olması gerekirken buralarda yakalandı” şeklinde konuştu.

“ADLİYEYE DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

Karantina tedbirleri dahilinde evde olmaları gerekirken dışarıda olanlara gerekli yaptırmaların uygulanacağının da altını çizen Vali Ümit; “Yakalananların üçte ikisi il dışında diğeri ise Bolu'dan. Sorgulamalarımız devam ediyor. Mutlaka yakalayacağız. Bunların hepsiyle ilgili de para cezası kesildi. Ağırda bir para cezası var bunların. Diğer taraftan adliyeye de suç duyurusunda bulunuldu. Adli makamlar tarafından da yapılması gerekenler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“DÜĞÜNLER TAKİP EDİLİYOR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, toplu etkinlik olarak düğünlerin takip edildiğini de dile getirerek; “18 Ağustos'tan bu güne kadar düğünler toplamda 539 defa denetlenmiş. Düğünleri başından sonuna kadar takip eden ikişer kişilik, özel kıyafetli ekiplerimiz var. Ekipleri tarafından düğünler fiilen takip ediliyor ve gözetleniyor. Herhangi bir ihlal tespit edildiğinde de bu iki personelimiz emniyet ekiplerini arayarak bilgi veriyor. Onlarda gelerek gerekli işlemleri yapılıyor. Maske, sosyal mesafe yada hijyen kurallarında ihlal yapmışlarsa para cezası kesiliyor. Bunlar pozitif vaka ya da izolasyona tabilerse bunlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyor” diye konuştu.

“İŞ YERLERİNİN RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK”

Cadde ve sokaklarda da denetimlerin devam ettiğini de ifade eden Vali Ahmet Ümit; “Maske denetimlerimiz ilgili olarak her gün ortama emniyet bölgesinde 30'un üzerinde, jandarma bölgesinde de 20'ye yakın şahıs maske ve sosyal mesafe denetime takılıyor. Bu çerçevede sadece sokaklar değil iş yerleri de denetleniyor. Bu güne kadar 2 bin 183 kişiye ceza yazıldı iş yerlerinde. Buda 2 Milyonun üzerinde para cezası yapıyor. Şimdiye kadar hiç uygulamadığımız bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bu şahıslar ya da iş yerleri birinci ikazlarını aldı. İkinci aşamada da bir para cezası daha yazacağız. Üçüncü kez olduğunda kesinlikle kapatma işlemi yapacağız. Dördüncü kez olduğunda ruhsat iptaline gideceğiz. Onun için bu konu hassas ve çokta özellikli. İş yerlerimiz bu hususta dikkat etsinler. İş yerlerinde vatandaşlarımızın maske ve mesafe ihlallerine dikkat edilmediği görüldüğünde hem iş yeri sahibi, hem de oradaki müşteri sorumlu tutulacak” ifadelerini kullandı.