Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN DERS VERDİĞİ ZAFERDİR”

“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN DERS VERDİĞİ ZAFERDİR”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ümit; “30 Ağustos, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde Türk milletinin, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verdiği zaferdir” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Vali Ahmet Ümit mesajında; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 98’nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

“ANADOLU KAPILARINI DÜŞMANLARA KARŞI MÜHÜRLEMİŞTİR”

26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan ile Anadolu kapılarını sonuna kadar açan yüce milletimiz, yine 26 Ağustos tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinde şanlı ordumuzla el ele vererek emperyalistlerin son kalıntılarını da denize dökerek Anadolu kapılarını düşmanlara karşı mühürlemiştir.

“TÜRK MİLLETİNİN UNUTULMAYACAK BİR DERS VERDİĞİ ZAFERDİR”   

30 Ağustos, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde Türk milletinin, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verdiği zaferdir.

“SİYASAL TARİHİNDE ŞAN VE ŞEREFLE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Vatanımız ve milletimiz için ecdadımızın canlarını hiçe sayarak kazanmış olduğu bu şanlı zaferlerle; bugün bu vatanda aziz milletimiz, hür, özgür ve bağımsız bir şekilde, düşmanlarımızın korktuğu, dostlarımızın güven duyduğu büyük bir devlet olarak dünya siyasal tarihinde şan ve şerefle yürümeye devam ediyor ve devam edecektir.  Bu duygu ve düşüncelerimle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakların bizlere vatan olmasına katkı sağlayan tüm ecdadımızı, bugüne kadar mukaddes değerlerimiz uğrunda canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, şanlı gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, tüm Bolulu vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramı Bolu halkına ve yüce milletimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler