Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ 10 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITACAK

BOLU BELEDİYESİ 10 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITACAK
Bolu Belediyesi tarafından her yıl Muharrem ayının 10. Gününde yapılan Aşure dağıtımı, pandemi nedeniyle paketlenerek vatandaşların evlerine ulaştırılacak. Konu ile ilgili bilgi veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Aşure günü; birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en önemli günlerinden bir tanesi. Yaklaşık 10 bin kişiye yetecek şekilde, aşuremizin dağıtımını yapacağız. Bu yıl pandemi süreci nedeniyle aşurelerimizi paketleyip ev ev dağıtabildiğimiz kadar dağıtacağız” dedi.


Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü dolayısıyla yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtımı yapılacak. Pandemi şartları nedeniyle her yıl Demokrasi Meydanı’na stantlar kurularak dağıtılan aşureler, bu yıl paketlenerek vatandaşların evlerine götürülecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki aşevinde, büyük kazanlarda pişirilen aşurelerin üzerine “Türk bayrağı ve Bolu’yu seviyorum” figürleri ile renk katıldı. Yaklaşık 10 bin kişiye yetecek kadar pişirilen aşureler, belediye ekipleri tarafından hijyenik şartlarda paketlenerek, devlet dairelerine, resmi kurumlara ve vatandaşların evlerine götürülecek.

“PAYLAŞMANIN EN ÇOK ÖNEM KAZANDIĞI GÜNLERDEN BİRİ”

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aşevinde konu ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İslam dininde Muharrem ayı ve aşure günü gibi günlerinde paylaşmanın, birlik ve beraberliğin daha fazla önem kazandığına dikkat çekti. Özdemir, “Bilindiği gibi, Muharrem ayının 10. günü; Aşure günü. Birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en önemli günlerinden bir tanesi. Bu önemli günlerden biri de geçtiğimiz Kurban Bayramı’ydı. Kurban Bayramı da paylaşmanın en çok önem kazandığı günlerden. Dinimiz o kadar güzel din ki, şuanda bu günlerden birini yaşıyoruz. Bu sebeple, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevimizde, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi aşurelerimizi hazırladık. Yaklaşık 10 bin kişiye yetecek şekilde, aşuremizin dağıtımını yapacağız. Sağ olsun, çalışan arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde hazırlamışlar, “Türk bayrağı ve Bolu’yu seviyorum” figürleriyle. Tencerelerimiz, kazanlarımız hazır” şeklinde konuştu.

“PAKETLEYİP, HİJYENİK BİR ŞEKİLDE EV EV DAĞITACAĞIZ”

Rasim Özdemir, pandemi nedeniyle bu yıl stantlarda aşure dağıtımı olmayacağını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıllardan istinaden bu yıl daha farklı bir şekilde dağıtım yapacağız. Caddede kurduğumuz stantlarda dağıtım yapıyorduk ama bu seneki pandemi süreci nedeniyle bunu gerçekleştiremeyeceğiz. Tespit ettiğimiz, zaten her gün sıcak yemek gönderdiğimiz vatandaşlar başta olmak üzere paketleyip, hijyenik bir şekilde göndereceğiz. Onun dışında, devlet dairelerimize, kurumlarımıza ve ev ev dağıtabildiğimiz kadar dağıtacağız. Bu şekilde Muharrem ayımızı kutluyoruz. Ayrıca, tüm İslam aleminin Muharrem ayını kutlarım” diye konuştu.