Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GÜLER MERT “KÜLTÜR VE SOSYAL MÜDÜRLÜĞÜ” ÇALIŞMALARINI ANLATTI

GÜLER MERT “KÜLTÜR VE SOSYAL MÜDÜRLÜĞÜ” ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumunda, Bolu Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, müdürlüğün 1,5 yıl içerisinde yaptıkları faaliyetlerin sunumunu yaptı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk oturumunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Mert, sosyal anlamda yapılan yardımlar, toplanan bağışlar ve dağıtılan et miktarlarını aktardı.

“İNSANLARIN BİZE GÜVENİ BİZİMDE HİZMETLERİMİZDE CESARETİMİZİ ARTTIRIYOR”

Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün 1,5 yıllık dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında meclis üyelerine sunum yapan Güler Mert, “Aşevi günlük 1200 kişiye yemek veriyor. 2019/2020 yılında toplamda 648 bin kişiye sıcak yemek ikramı yaptık.  Kurban Bayramında yoğun olarak çalıştık. 2019 yılında 177 hisse ile kurban bağışında bulunmuştu vatandaş ve hayırseverlerimiz. Bu sene 375 hisse ile rekor üzerine rekor kırdık. İnsanların bize güveni bizimde hizmetlerimizde cesaretimizi arttırıyor. Bunlar sadece hisseler toplamda da 14 tona yakın etkimiz mevcut. Biz bu bayramda farkı bir çalışma yürüttük. Sayın meclis üyelerimizde bizim çalışmalarımıza katıldı. Başkan vekilimiz Mansur beyde yanımızdaydı, kesimden dağıtıma kadar. Yaklaşık 1200 aileye de pay dağıtımda bulunduk. Daha önce böyle bir hizmetimiz olmamıştı” şeklinde konuştu.

 “HER TÜRLÜ YARDIMA KOŞUYORUZ”

2019 yılında yapılan yardımların pandemi döneminde daha da arttığını vurgulayan Mert; “Hayır Çarşımız ve Gıda bankamız normalde periyodik olarak 4 ayda bir yardımlarına devam ediyor ama burada esas su baskınları ya da yangınlar olduğu zamanda hızlı bir şekilde biz aşevimizi de kullanarak her türlü yardıma koşuyoruz. 2019 yılında 2 bin 416 kişiye 2020 yılında da 3 bin 413 kişiye pandemi sürecinde de 13 bin 650 kişiye yine hayırseverler kanadı ile yardım ettik” ifadelerini kullandı.

 “27 BİN 615 KİŞİYE GIDA YARDIMINDA BULUNDUK”

Hayırseverler tarafından kardeşlik köprüsü altında ir çok kişinim faturalarının ödendiğinin altını çizen Güler Mert; “Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile birlikte toplamda 27 bin 615 kişiye gıda yardımında bulunduklarını belirten Güler Mert; “Halkla İlişkiler müdürlüğü de pandemi sürecinde bizlere yardımcı oldu. Toplamda hem onlar hem biz 27 bin 615 kişiye gıda yardımında bulunduk. Bu süreçte olmazsa olmazlarımızdan olan İzzet Baysal Vakfımız, Bağışçılar Vakfımız ve belediye başkanlığımıza gelen hayırseverler tarafından da kardeşlik köprüsü altında birçok ailenin faturaları ödendi. Nakit ihtiyaçları karşılandı” dedi.

“ENGELSİZ TAKSİ HİZMETİ İLE 2 BİN 24 KİŞİ FAYDALANDI”         

Engelli ve ihtiyaç sahibi bireylerin her türlü yardımına koştuklarını da dile getiren Mert; “Engelli Koordinasyonu merkezi kanadımızla Bolu’da 2 bin 650 engellimiz var. Her zaman bizi 24 saat arayabiliyorlar. Her türlü hizmetlerine koşuyoruz.  İstihdam ile 4 kişiyi de işe yerleştirdik. Engelsiz taksi hizmeti ile 2 bin 24 kişi faydalandı. Zihinsel engellilere lojistik destek sağladık.  Medikal malzeme ve araç desteği 207 adet hizmet sunduk. 2019 ve 2020 yıllarında 13 tane beyaz baston 74 tekerlekli manuel sandalye, 82 akülü tekerlekli sandalye 13 adet baston, 20 adet volkır ve 5 adet akü desteği sağladık” şeklinde konuştu.

“YILDA 2 BİN ADET NİKAH KIYILIYOR”

Güler Mert, yılda 2 bin nikah kıyıldığını belirterek; “Yılda yaklaşık 2 bin adet nikâhımız kıyılıyor.  Burada da 3 tane memur 2 işçi arkadaşımız görev yapıyor. 3’üncü memur arkadaşımızı yeni aldık. Yani belediye içinden kaydırdık. Çünkü şu süreçte yoğunluk oluyor ondan” dedi.

“4 BİN 481 KİŞİYE BELGE VERDİK”

Güler Mert, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslardan geçtiğimiz yıl 4 bin 481 kişiye belge verdiklerini kaydederek;  “Kültür ve sanat etkinliklerimizde yoğun olarak Halk eğitim merkezi ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Çünkü bize gelen insanlar okuması yazması olmayan insanlar önce soruyoruz okuma yazmanız var mı? Yoksa onları önce okuma yazma kursuna sevk ediyoruz. Mesleği yoksa en azından bir aşçılık mesleği ile onlara meslek edindirmeye çalışıyoruz. Şu an toplam 20 branşta 28 kurs 18 öğretmenle hizmetlerimize devam ediyoruz. Gecen sene toplam kurslarımızda eğitim alan 4 Bin 481 kişiye belge verdik” ifadelerini kullandı.

 

 “TOPLAMDA 2 BİN 500 KİTABIMIZ VAR”

Kültür Park’ın oraya bir kütüphane oluşturduklarını ve toplamda 2 bin 500 kitabın olduğunu aktaran Mert; “Kültür Park’ın oraya bir kütüphane oluşturduk. Orada bağışlarla gelen 1350 kitabımız 1150 de yabancı yayınımız olmak üzere toplamda 2 bin 500 kitabımız var. Bu sene yoğun olarak üniversiteye hazırlanan çocuklarımız kullandı. Her yer kapalı olduğu için bizim kütüphane yoğun olarak kullanıldı. 350-400 civarında öğ