Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban eti nasıl saklanır?
Kurban bayramına çok az bir zaman kala ve bayramın yaz dönemine denk gelmesi merak edilen konulardan biri de kurban etinin muhafaza edilmesi konusu olmuştur. Peki kurban eti nasıl saklanmalı? Ve tüketilmelidir. Sizler için derledik..

Et tüketiminin fazla olduğu Kurban bayramı  sağlık açısından da dikkat edilmesi gerekiyor. Doğru şekilde saklanılmayan etler hastalıklara yol açabiliyor. İşte et saklama ve tüketme önerileri.

En az 3 saat dinlenmeli

Kurbanın kesilir kesilmez etinin tüketilmesi mide rahatsızlığına yol açabilir.  bir rahatsızlık yaşanmaması için etin sertliğinin geçmesi gerekir bunun için ise et  1 gün dinlenmeli. Çok acil tüketilecek ise en 3 saat dinlendirilmeli . Dinlendirilmemiş  ette hazımsızlık sorunu yaşanır.

Temizlenen et buzdolabına konulmaz ise bozulur

Kurban bayramının yaz döneminde olması ile etin uzun süre dışarıda bekletilmesi bozulmaya sebep olabilir. Et kesildikten sonra hemen buzdolabına konulmaz ise bakteriler ürer ve kokar. Etler büyük parçalar halinde 0-5 santigrat derecede, küçükbaş hayvanlar 1-2 gün, büyükbaş ise 7-10 gün bekletilmeli. Kurban etleri dondurucuda 4-5 aydan fazla saklanmamalı.

Kurban etleri yemek içinde kullanılacak şekilde parçalara ayrılarak dondurucuya konulmalı, kullanılmak istenildiğinde, bakteri üremesini azaltmak için dondurulmuş gıda ürünleri buzdolabının sebzelik kısmında çözdürülmelidir. Çözdürülen kurban eti hemen pişirilmeli, çözdürülmüş ürünler tekrar dondurulmamalıdır.