Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞEHZADE KEBAP KÜNEFE’DE ÖZEL BİRECİK PATLICANLI KEBABI DENEDİNİZ Mİ?

ŞEHZADE KEBAP KÜNEFE’DE ÖZEL BİRECİK PATLICANLI  KEBABI DENEDİNİZ Mİ?
1986 yılında yolcuğuluna Künefe ile başlayan Şehzade Kebap Künefe, Bolu Borazanlar Mahallesi'nde hizmet vermeye devam ediyor.
Ulaşımı kolay, açık ve kapalı alana sahip mekanıyla kebap ve künefeyi Bolu halkı ve müdavimleriyle buluşturan Şehzade Kebap Künefe, gelen müşterilere eşsiz lezzetleriyle keyifli dakikalar yaşama imkanı sunuyor. Borazanlar Mahallesi  Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Ata Konutları'nda hizmet veren Şehzade Kebap Künefe, insanların aileleriyle gelip rahatça lezzetlerin tadına bakabildiği bir mekan olarak hizmet sunuyor. 

Lokum gibi ağızda eriyen kebaplarıyla dikkatleri üzerine çeken Şehzade Kebap Künefe, kebaplarını yemek kültürüyle öne çıkan Şanlıurfa'nın tescillenen "Birecik patlıcanı" ile yapmaktadır. Adını yetiştiği Birecik ilçesinden alan yöreye özgü patlıcan 70-80 cm boylarındadır. Lezzetinin sırrı bölgenin toprak yapısı, sıcak havası ve Fırat Nehri’nin suyunda saklıdır. Şehzade Kebap Künefe çekirdeksiz, etli ve bembeyaz olan birecik patlıcanı ile kebaplarını yaparak lezzetlerini arttırmaktadır. Zırh ile çekilmiş kıyma ve Birecik patlıcanları şişlere özenle dizilerek ızgarada pişirilir.  Yemeklere eşsiz bir lezzet katan birecik patlıcanının yağlı özüyle pişen kebap, patlıcanları soyup lavaş arasına koyduktan sonra üzerine şişteki kıymaları ve isteye göre domates, soğan, biber ekleyerek lavaşa sarılmasıyla yenilir. Menüsü ve zengin çeşitleriyle gözleri doyuran özellikle kebapta oldukça iddialı olan Şehzade Kebap Künefe, damak tadına önem veren herkesi bekliyor.