Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERAT TEVCİH TÖRENİ DÜZENLENDİ

KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERAT TEVCİH TÖRENİ DÜZENLENDİ
Bolu’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.


1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimiz için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla dağıtımı yapılan Milli Mücadele Madalyası ve Beratları Bolu Valiliğinde düzenlenen törenle kahraman gazilerimize ve törene katılamayan gazilerimizin yakınlarına tevcih edildi.

Törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdür Vekili Uğur Aykut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sami Yıldız, Kıbrıs Gazilerimiz ve yakınları katıldı.

“SİZLERİN FEDAKÂRLIĞIYLA KIBRIS’TAKİ KARDEŞLERİMİZİN GÜVENLİĞİ SAĞLANDI”

46 yıl önce Kıbrıs’ta Kıbrıslı kardeşlerimizin zulüm gördüğünü belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Kıbrıs’ta 1974 yılında dönen hadiseleri gören Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Barış Harekâtı kararını aldı ve siz değerli gazilerimiz milletimizin kahramanları olarak 18-19 yaşlarında şehit olmak üzere oraya gittiniz. Neticesin de Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve sizlerin fedakârlığıyla orda ki soydaşlarımızın, kardeşlerimizin güvenliği sağlandı ve akabinde Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye’de ana vatanı olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanında oldu ve olmaya da devam edecektir” dedi.

“TARİH BOYUNCA ŞEHİTLİK VE GAZİLİĞİN ANLAMINI EN İYİ BİLEN BİR MİLLETTİZ”

Konuşmasında şehitliğin ve gaziliğin tarih boyunca ne anlama geldiğini en iyi bilen milletin evlatları olduğumuzu dile getiren Vali Ümit, canları pahasına ülkemizi ve soydaşlarımızı korumak için Şehit olan veya Gazi olup bu millete, devlete hizmet veren herkese şükran ve minnetlerini iletti.

“ŞEHİTLİK RUHUMUZ ÖLMESİN GAZİLERİMİZ ÇOK YAŞASIN”

Kahraman Gazilerimizin bu milletin duayenleri, çocuklarımızın ve torunlarımızın öğretmenleri olduğunu da söyleyen Vali Ahmet Ümit, “Sizler bu toplumun paratonerlerisiniz, geleceğimizin sigortalarısınız, aynı zamanda duayenlerimizsiniz, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin öğretmenlerisiniz. Yani bayrak, vatan ve millet adına nasıl savaşılır, nasıl dönmemek üzere hareket edilir ve Allah’ın şehadeti geldiyse ona nasıl koşa koşa gidilir, gaziliği lütfettiyse de onu da memnuniyetle bir ömür boyu onur olarak nasıl taşınır herkese gösterdiniz ve bundan sonraki nesillere de bunu göstermeye devam edeceksiniz. Devletimiz, milletimiz var olsun. Bayrağımız ebediyete kadar semalarda dalgalansın. Şehitlik ruhumuz hiçbir zaman ölmesin. Gazilerimiz çok yaşasın” dedi.

KAHRAMAN GAZİLERİMİZE MADALYALARI TAKDİM EDİLDİ

Konuşmasının ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görevli Gazilerimize ve vefat eden Gazilerimizin yakınlarına madalyalarını takdim etti.

Bolu Valiliğince düzenlenen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”nde gazilerimiz ve yakınlarıyla sohbet eden Vali Ahmet Ümit, gazilerimizden ve vefat eden gazilerimizin yakınlarından Kıbrıs Harekâtı anılarını dinledi.

Madalya tevcih töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.