Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İSMAİL AKGÜL’DEN SERT TEPKİ: “BİR AYASOFYA DA ATİNA'YA DİKERİZ”

İSMAİL AKGÜL’DEN SERT TEPKİ: “BİR AYASOFYA DA ATİNA'YA DİKERİZ”
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, Ayasofya camii'nin açılması ile birlikte Yunanistan'da Türk bayrağı yakma provokasyonlarına sert tepki gösterdi. Akgül; “komşumuz olan Yunanistan'da rengini şühedadan alan bayrağımıza saldırıda bulunup bayrağımızı yakma cüreti göstermişlerdir. Bir talimatla sizi ve sizin gibileri sınırlarımıza dahil eder, bir Ayasofya da Atina'ya dikeriz” dedi.

Haber: ASLI AKIŞ

İsmail Akgül, 86 yıl sonra Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına Yunanistan'dan gelen tepkilere yönelik açıklama yayınlayarak Yunanistan’ın Türk Bayrağını yakmasına tepki gösterdi.

Akgül açıklamasında; “Geçtiğimiz günlerde 86 yıl sonra kılıç hakkımız olan Ayasofya'nın Camii olarak hizmete açılması tüm düşmanlarımızın gözünü tekrar ülkemiz üzerine çekmiştir. Türk Devleti tarihi boyunca türlü fitneler, hileler oluşumlar ile bölmeye yıkılmaya çalışılsa da imanımız ve itikadımız ayakta kalmamızı sağlamıştır. Bugün yine görüyoruz ki komşumuz olan Yunanistan'da rengini şühedadan alan bayrağımıza saldırıda bulunup bayrağımızı yakma cüreti göstermişlerdir.

Ülkücüler olarak diyoruz ki Ey Yunan'ın Bizans'ın kahpeleri Vefalı Türk'ün Osmanlı Tokadı ensenize inmeden kendinize gelin zira sizin nüfusunuz kadar bizde silah ruhsatı olan vatandaşımız var. Bir talimatla sizi ve sizin gibileri sınırlarımıza dahil eder, bir Ayasofya da Atina'ya dikeriz.

Türk-İslam davası yolunda gelecek her emir ve talimatı tereddütsüz Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin evlatları yerine getirecektir” ifadelerine yer virdi.