Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KENDİMİZİ BAŞARILI BULUYORUM”

“KENDİMİZİ BAŞARILI BULUYORUM”
Boluspor Teknik Direktörü Fırat Gül, Boluspor’da göreve geldiği 25. haftadan itibaren gösterdikleri performansı başarılı bulduğuna dikkat çekerek, yeni sezon için ayrılık sinyalleri verdi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Boluspor Teknik Direktörü Fırat Gül, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden itibaren gösterdikleri performansı değerlendiren Gül, sezon bitimine kadar kendisi ve ekibini başarılı bulduğuna dikkat çekti.

Boluspor’un TFF 1. Lig’de sezonun son maçı olan Eskişehirspor karşılaşması sonrası Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı’nın yapılacak yeni kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından Fırat Gül de ayrılık sinyalleri verdi.

“GELDİĞİMİZDE BOLUSPOR KRİZİN İÇİNDEYDİ”

Boluspor Teknik Direktörü Fırat Gül, Boluspor’da, TFF 1. Lig’in 25. haftasından sezon sonuna kadar ki süreci değerlendirerek, “2019/2020 sezonunu bitirmiş bulunmaktayız. Şimdi genel durum değerlendirmesi yapacak olursak, Boluspor İlk geldiğimiz süreçte çok krizli bir dönem vardı. Ekibimle ben ligin bitmesine 10 hafta kala göreve başladık. Göreve başladığımız sürenin öncesinde çok ciddi ve sıkıntılı bir dönem yaşanmıştı. 15 hafta boyunca Galip gelememiş ve psikolojik olarak yıpranmış durumdaydık. Bu dönemleri hatırlamak lazım çünkü birazdan söyleyeceklerim daha net anlaşılsın diye bu durumu hatırlatma gereği duydum. Şimdi biraz gerçekçi olmak lazım. Yani durum değerlendirmesini yaparken 15 hafta boyunca galip gelememişsiniz, en yakın rakibinizin 4 puan gerisindesiniz, haftalarca sıkıntılı bir süreç yaşanmış ve bu sürecin içinde krizli bir takım vardı. Şimdi baktığımızda biz ilk geldiğimizde genel duruma baktığımızda 10 haftalık bir periyot vardı önümüzde. Bu 10 haftanın 6 haftası deplasman 4 haftası iç saha maçıydı.

“SONUÇ İTİBARİYLE BOLUSPOR LİGDE KALMIŞTIR”

İlk Giresunspor maçını ayrı bir kenara koyuyorum. Giresunspor maçı çünkü bizim için çok fazla süremiz olmayan bir maçtı İki gün antrenmana çıktık; cumartesi, pazar. Pazartesi günü maç oynamak zorundaydık. Ama onun dışındaki 9 tane maçta hata yapma lüksümüz yoktu. Yani oyun planı anlamında oyuncu tercihi anlamında. Onun dışında genel maç stratejisi anlamında hata yapma lüksümüz yoktu. Çünkü takım bir krizin içindeydi ve bu krizden bir şekilde çıkmamız gerekiyordu. Ancak bizim geldiğimiz günden beri söylediğimiz tek şey vardı: Boluspor’un ligde kalması gerekiyordu. Şimdi bu 10 haftalık süreçte 2 ana sistem üzerinden, iki ana diziliş üzerinden, 4 farklı oyun planı ile oynadık. Tabii ki burada farklılıkların olmasını birçok sebebi var. Çünkü bazen rakibe göre, şartlara göre, maçın durumuna göre, bazı maçlarda elimizdeki oyuncu profillerine göre, bazı maçlarda elimizdeki bazı oyuncuların sakat olmasından dolayı farklı tercihlerde bulunduk. Sonuç itibarıyle amacımıza ulaşmamız gerekiyordu ve bu tarz değişikliklere de herkes uyum sağladı. Giresun maçı haricindeki 9 haftalık süreçte, bizim bir şekilde skor almamız gerekiyordu. Skor almak için de bazı maçlarda oyunu savunma tarafını, bazı maçlarda hücum tarafını, bazı maçları daha dengeli oynayarak, bazı maçların içinde oyun içinde bölüm bölüm plan değişikliği yaparak skor almamız gerekiyordu. Sonuç itibarıyle Boluspor ligde kalmıştır. Bizim için en önemli nokta buydu. Burada ama şunu söylemek lazım: oyun planı, strateji, oyuncu tercihi bunların ötesinde olan bir şey var: oyuncularımızın bütün maçlarda sahada olan, sonradan giren sahanın kenarındaki bütün oyuncularımızın yüzde yüzüyle anın içinde olmasıydı. Bu bizim için çok önemliydi çünkü bir dirilişe ihtiyacımız vardı. Oyuncularımızın aidiyet duygusu ve yüksek enerjili olmaları bizim ligde kalmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

“BİZİM AVANTAJIMIZ: PANDEMİ DÖNEMİNDE ANTRENMAN YAPABİLDİK”

Gül, pandemi nedeniyle liglere ara verilen süreçte takım halinde antrenman yapabilme şansı buldukları için avantajlı olduklarını belirterek, “Şimdi kolay bir dönemden geçmedik zorlu bir süreç yaşadık hepinizin bildiği gibi pandemi süreci yaşadık. Pandemi sürecinde 3 aylık bir süreç bizim için zor olmadı çünkü şöyle bir avantajımız vardı: başkanımız ve yönetimimiz artı kulübümüzün şartları şehrin lokasyonundan dolayı belli avantajlarımız vardı. Bu avantajları kullanmamız gerekiyordu çünkü birçok takım video konferans aracılığı ile evlerde antreman yaparken biz takımımızın hemen hemen tamamı ile tesislerimizde antrenman yaptık ve bunu lige taşımayı başardık. Bu bizim için çok önemliydi. Tabii ki bütün takımlar aynı problemleri yaşadı. Kolay değil yani 3 aylık süreçte herkes bu pandemi dönemini yaşadı. Ancak bizim şöyle bir durumumuz vardı. Biz 10 günlük ara ile maçlar ertelendikten 10 günlük aradan sonra, lig başlayana kadar hemen hemen takımımızın tamamına yakınıyla bu süreci hep beraber geçirdik ve bunu da sonuç olarak ligde avantaj olarak kullandık. Bütün maçlara performans anlamında bunu yansıttık. İlk geldiğimiz dönemde tabii bazı eleştiriler oldu. Bunlar normal, futbolun doğasında olan şeyler. Eleştiri olacaktır ama benim bakış açım profesyonellikte “Kişinin aynasıdır işi” diye bir söz vardır. Bu mantıktan hareket ederim her zaman. Bu bizim için çok önemliydi. Çalışmamız gerekiyordu, fedakârlık yapmamız gerekiyordu. Şimdi dediğim gibi birçok takım evinde geçirirken veya işte bireysel antrenmanlar yaparken biz takım olarak çalıştık ve bunları maçlara performans anlamında maçlara yansıttık” ifadelerini kullandı.

“10 HAFTADA 15 PUAN ALDIK BU ÇOK CİDDİ BAŞARIDIR”

Fırat Hoca, son 10 haftada 15 puan topladıklarına vurgu yaparak, geçirilen süreçte emeği olan herkese teşekkür etti; “Bu dönemde özellikle bize çok sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayan başkanımız, yönetim kurulumuz, fedakarca çalışan personelimiz, teknik ekibimiz ve en başta da her zaman %100 ile sahada olan futbolcularımıza tekrardan buradan sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Ama tabii işin matematiği var. Matematiğini de görmek lazım. Biz 25. hafta geldik son 10 hafta. 24 haftada 18 puan almış bir takım, 10 haftada 15 puan aldı. Bu çok ciddi başarıdır. Burada herkesin emeği vardır. Herkesi takdir etmek lazım, emeğe de saygı duymak lazım. Herkese tekrardan sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.

“İSTİFA ETMEK GEREKİYORSA İSTİFA EDECEĞİM”

Gül, Boluspor Teknik Direktörlüğü görevine devam edip etmeyeceği yönünde sorulan soruya ise şöyle cevap verdi; “Bu süreçte bana yakışan neyse ben onu yapacağım. İstifa etmek gerekiyorsa istifa edeceğim. Görevimi tamamladığımı düşünüyorum bundan sonra da yani karar verdikten sonra da artık herkesin hakkında hayırlısı. Ama biz işimizin hakkını verdiğimizi düşünüyoruz hem futbolcular hem teknik ekip hem yönetim. Bu dönemi çok güzel bir şekilde geçirdik. Çünkü ben buraya ilk geldiğim dönemde herkeste değil ama hem şehirde hem tribünde hem kulübün içinde çok fazla yoktu ama düşme korkusunu insanların yüzünde hissettim. Böyle krizli dönemlerin çok ince dengeleri vardır. O dengeleri doğru yönetmek lazım. Çünkü krizin içinden çıkamazsanız daha büyük krize girersiniz. Bu seferde kaçınılmaz sonu yaşarsınız. Biz bu dönemi çok iyi geçirdiğimizi düşünüyorum.”

“OYUNCULARIMIZIN HEPSİ %100 İLE SAHADAYDI”

Fırat Gül son olarak Boluspor’un ligde kalmasına tüm oyuncuların emek verdiğini söyleyerek, “Oyuncularımızın hepsi %100 ile sahadaydı. Biz ne istiyorsak yapmaya çalıştılar. Yani o anlamda ben memnuniyetsiz değilim. Yani herkesin hakkı vardır bu işte. Mümkün olduğu kadar da bütün oyuncularımıza şans vermeye çalıştık. Bazıları biraz fazla şans buldu, bazıları az buldu ama bizim tek hedefimiz vardı: ligde kalmak. Bu takımın ligde kalması için de kim ne yapması gerekiyorsa onu yapmak zorundaydı. Futbolun içinde herkesi memnun edemiyorsunuz. O yüzden de böyle şeyler var normal. Biz görevimizi tamamladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.