Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA 18 YAŞ ALTI GENÇLER VELİ OLMADAN SEYAHAT EDEBİLECEK

BOLU’DA 18 YAŞ ALTI GENÇLER VELİ OLMADAN SEYAHAT EDEBİLECEK
Bolu valisi Ahmet Ümit Başkanlığında, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Abant Toplantı salonunda toplandı. Toplantıda, 18 yaş altı çocukların ve gençlerin seyahatleri için yanlarında veli veya vasi olması zorunluğunun kaldırılmasına ilişkin karar alındı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valiliği, 18 yaş altı gençler için yeni bir seyahat kararı aldı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerde veli veya vasi bulunması zorunluluğunun kaldırılmasını kararlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, yolculuk sırasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine uyulması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada; “Tüm Dünya’da etkisi görülen Covid-19 salgınının, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına hayatın her alanına yönelik tedbirler Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda alınmakta ve uygulanmaktadır.

Bu çerçevede; T.C. İçişleri Bakanlığının 30.05.2020 tarihli ve 8558 sayılı genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 31.05.2020 tarih ve 38 nolu kararıyla o tarihte sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuk ve gençlerimizin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla seyahat izin belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekleri, T.C İçişleri Bakanlığının 10.06.2020 tarihli ve 9338 sayılı genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 10.06.2020 tarih ve 43 nolu kararıyla 18 yaş altı çocuk ve gençlerimizle ilgili sokağa çıkma kısıtlamasının, ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kaldırılmıştı.

Gelinen aşamada, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili Bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonucunda; 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerimizin şehir içi ve şehirlerarası seyahatlerinde yanlarında veli/vasisi bulunması şartının kaldırılması,  Bu kapsamdaki çocuk ve gençlerimizin, karayolu, demiryolu, deniz veya hava yolu ile yapacakları seyahatlerin ilgili mevzuat hükümleriyle belirlenen (pandemi süreci öncesinde olduğu şekliyle) esaslar çerçevesinde yapılması, Kendi başlarına yolculuk yapacak çocuk ve gençlerimizin seyahatlerinde de toplu taşıma araçlarına yönelik Bakanlığımızca çıkarılmış olan Genelgeler ile Koronavirüs Bilim Kurulu Rehberinde yer alan hususlara riayet edilmesi, gerektiği değerlendirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.